SLATKO PRAZNIČNO IZNENAĐENJE: Punjeno čokoladno jaje će oduševiti vaše ukućane


IZVOR: Aleksandar Novaković - 01.05.2024 | 08:00


Uskršnja trpeza svake godine donosi iste, tradicionalne poslastice, ali zašto ne biste ove godine iznenadili svoje goste nečim potpuno drugačijim?

Foto: Printscreen/Youtube/Scrumdiddlyumptious
SLATKO PRAZNIČNO IZNENAĐENJE: Punjeno čokoladno jaje će oduševiti vaše ukućane

Umesto običnih torti i kolača, možete da napravite punjeno čokoladno jaje koje će oduševiti sve prisutne svojim izgledom i ukusom. Ova dekorativna poslastica nije samo ukusna, već je i osvežavajuća, savršena za prolećne praznike.

Lagana priprema

Priprema punjenog čokoladnog jajeta je brza i jednostavna, što znači da ćete moći da uživate i u procesu pravljenja ove poslastice. Prvo otopite čokoladu i umotajte jajasto oblikovanu dinju u providnu foliju, nakon čega je umočite u istopljenu čokoladu i ostavite da se stegne.

Nakon što se čokolada stegne, izvadite dinju iz folije.

Sastojci: 

  • čokolada 
  • veća voćka jajastog oblika (može dinja) 
  • 150 g krem sira 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 50 g šećera u prahu 
  • 2 kašike limunovog soka 
  • 1 kašika želatina 
  • 50 ml vode 
  • 150 ml slatke pavlake 
  • 2 kašike džema po želji 
  • voće za ukras 


Ukusno punjenje

Za punjenje jajeta, pomešajte želatin sa vodom i ostavite da nabubri. Zatim u posudi sjedinite krem sir, vanilu, šećer u prahu i limunov sok, dodajte otopljeni želatin i slatku pavlaku, i sve zajedno umutite.

Smesu sipajte u čokoladno jaje i stavite u frižider da se stegne. Nakon što se fil stegne, napravite manju rupu u sredini i dodajte džem po izboru, a zatim ukrasite voćem.

Ova originalna uskršnja poslastica sigurno će izmamiti osmehe na licima vaših gostiju i postati nezaobilazni deo vaše uskršnje trpeze.

Uživajte u pripremi i ukusu ove jedinstvene poslastice koja će osvežiti vašu proslavu Uskrsa.

Pogledajte video sa detaljnim uputstvom za prioremu:

BONUS VIDEO: