ZBOG OVOG JELA JE STANIJA DOBROJEVIĆ ZATEGNUTA KAO PRAĆKA: Zdravije i jednostavnije NE MOŽE, STARLETA objasnila!


IZVOR: Republika - 01.05.2024 | 11:55


Starleta otkrila kako će provesti praznike, ali i kako da pripremite njeno čuveno jelo prepuno vitamina.

Foto: E-stock/Časlav Vukojičić
ZBOG OVOG JELA JE STANIJA DOBROJEVIĆ ZATEGNUTA KAO PRAĆKA: Zdravije i jednostavnije NE MOŽE, STARLETA objasnila!

Poznata ličnost Stanija Dobrojević otkrila je kako će provesti nadolazeće praznike. Za nju, Prvi maj predstavlja simbol slobode, odmora i prolećnog dana provedenog u prirodi. Planira da taj dan provede na Fruškoj gori u društvu svojih najmilijih. Nakon toga, sledi Vaskrs, a potom i Đurđevdan, njen krsni dan, te će biti sa svojom porodicom, što joj je od velikog značaja.

- Prvi maj za mene predstavlja slobodu, odmor i prolećni dan proveden u prirodi. Provešću ga na Fruškoj gori s najmilijima. Posle toga ide Vaskrs, a zatim moja krsna slava Đurđevdan, tako da ću biti sa svojom porodicom - kaže Stanija. 

Stanijin omiljeni recept za brzi i zdravi obrok

Pored otkrivanja planova za praznike, Stanija je podelila recept za svoj omiljeni obrok koji se priprema za svega 30 minuta. Reč je o hrskavom lososu uz pirinač i preliv od terijaki sosa. Ovaj recept je omiljen Staniji zbog brze pripreme, ukusnog i zdravog obroka koji joj pruža energiju. Ona ističe da je, ako se priprema u fritezi, moguće dobiti punu činiju obilne, sveže večere sa puno povrća i proteina, piše "Informer".

Foto: E-stock/Časlav Vukojičić

Recept Stanije Dobrojević

Sastojci

  • losos
  • pirinač 
  • teriiaki sos
  • povrće po želji 

Teriiaki sos:

Potrebno je:

  • 1/4 šolje meda
  • 1/4 šolje soja sosa
  • 1/4 šolje sosa od ostriga
  • 1 do 2 čena seckanog belog luka
  • 2 supene kašike smeđeg šećera
  • 1 kašika kečapa
  • 2 kašičice mlevenog đumbira
  • 2 kašičice proprženog susama
  • 1/2 kašičice crnog luka u granulama
  • prstohvat crnog bibera
  • 1/4 kašičice mlevenog cimeta, po želji

Sos se priprema tako što se svi sastojci kuvaju uz stalno mešanje, dok ne postane dovoljno gust da prekrije zadnju stranu kašike. Losos se marinira u terijaki sosu oko 20 minuta ili preko noći, a zatim se prži ili peče prema želji. Pirinač se kuva prema uputstvima na pakovanju, a zatim se servira sa hrskavim lososom prelivenim terijaki sosom, avokadom, edamameom, mangom i krastavcem. Stanija ističe da je ovo jelo ukusno, sveže i pruža obilje nutrijenata.

BONUS VIDEO: