TORTA SA JAGODAMA POPUT SLADOLEDA: Ne peče se, a milioni su u TRANSU zbog ovog slatkiša!
IZVOR: Nevena Jakovljević - 04.05.2024 | 07:15
Osvežavajuća poslastica idealna je i za prazničnu trpezu.
Osvežavajuća torta sa jagodama, piškotama i pudingom je odličan predlog za Vaskrs i generalno svaku prazničnu trpezu. Već sada možete kupiti jagode i uživati u mnogobrojnim poslasticama sa voćem koje je omiljeno mnogima. U nastavku pogledajte recept za tortu sa jagodama i pudingom od vanile.
Sastojci za tortu sa jagodama:
- 700 mililitara mleka
- 3 pudinga od vanile
- 1 kesica vanilin šećera
- 5 kašika šećera
- 100 grama maslaca ili margarina
- oko 300 grama jagoda
- piškote u zavisnosti od količine koju pravite
- 150 grama šlaga
Foto: YouTube/Bokina kuhinja
Priprema:
Od 700 mililitara mleka 400 sipajte u šerpu, a u 300 mililitara sipajte tri pudinga od vanile. U mleko pre nego što stavite na ringlu stavite pet kašika šećera i jedan vanilin šećer. Sjedinite i stavite da se kuva, a puding takođe sjedinite sa mlekom u posebnoj posudi tako da razbijete grudvice. Kada se mleko ugrejalo na ringli dodajte rastvoren puding od vanile sve vreme mešajući. Kada se formirao puding, dodajte margarin i mešajte na ringli dok se ne otopi. U tanjir stavite puding koji ste skuvali i pokrijte providnom folijom. Jagode prepolovite na pola. Puding umutite.
Pleh obložite papirom za pečenje. Na dno stavite piškote umočene u mleko. Preko pudinga i seckane jagode. Na vrh stavite umućen šlag. Pospite rendanom čokoladom na vrh.
Ostavite u frižideru oko dva sata da se stegne.
Uživajte!
BONUS VIDEO: