DOMAĆI SOS UZ PEČENJE I ROŠTILJ: Raspametiće vas ukusom, budite pametni i spremite ga!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 03.05.2024 | 14:30


Pogledajte recept za sos koji je podjednako odličan kako uz pečenje tako i uz roštilj.

Foto: youtube/ Secerko's Kitchen
DOMAĆI SOS UZ PEČENJE I ROŠTILJ: Raspametiće vas ukusom, budite pametni i spremite ga!

Većinski, u nedelju na praznik Vaskrs mnoge porodice će između ostalog pripremati i meso. Pored pitica, predjela i torte, meso je nezaobilazno. Obično je to pečenje ili neki roštilj, dok se manji broj opredeljuje za neko meso iz rerne. Svakako, sos od sledećih sastojaka lepo će se uklopiti kako uz pečenje tako i roštilj, a biće podjednako ukusno. Ključ ovog sosa je u dobro odabranim začinima, kao i kremastom delu pripreme.

U nastavku pogledajte recept za sos.

Sastojci:

  • 180 grama majoneza
  • 180 grama kisele pavlake
  • 150 grama grčkog jogurta
  • 1 kriška limuna
  • 1 kašikica šećera
  • 1 kašikica senfa
  • so i biber po ukusu
  • 2 kuvana jaja
  • 80 grama kiselih krastavaca
  • 1 kašika vlašca
  • 1 kašika peršuna
  • 1 kašika estragona
  • 1 kašika mirođije

Foto: youtube/ Secerko's Kitchen

Recept za sos uz pečenje ili roštilj

Priprema:

Dva jaja stavite u šerpu. Nalijete je vodom i stavite na ringlu da se kuva. Kuvajte jaja od momenta ključanja još oko sedam minuta. Potom, u posebnu činiju odvojte kisele krastvačiće koje ćete da narendate, a onda preko njih i kuvana jaja. U jaja i krastavčiće dodajte majonez i kiselu pavlaku, kao i 150 grama grčkog jogurta. Preko namaza iscedite polovinu jednog limuna za lepši ukus. Dodajte kašiku šećera i posolite po ukusu. Za lepši ukus od začina dodajte biber, estragon, vlašac, peršun i mirođiju. U smesu je potrebno dodati i senf. Sve to što ste napravili izmešajte kašikom što bržim pokretima. Dok ne ujednačite lepo smesu nemojte prestajati da mešate.

Sos koji ste napravili prebacite u posudu u kojoj ćete servirati.

Isprobajte i uživajte!

BONUS VIDEO: