PROLEĆE U KUHINJI: Punjene tikvice na delikatesan način


IZVOR: superzena.b92.net - 06.04.2018 | 03:14


Pijace su nikad bogatije svežim namirnicama. Iskoristite proleće na najbolji i najukusniji način.

Foto: pixabay.com

Potrebno je:

  • 2 veće tikvice
  • 1 zrela paprika
  • 1 praziluk
  • 1 paradajz
  • 1 šargarepa
  • ulje
  • biber, začin


Priprema: 

Na ulju propržiti sečen na krugove praziluk, dodati sečenu na kockice papriku, šargarepu, kao i delove tikvice koje smo izdubili. 

Dodati začin so, biber i dinstati da smekša. 

Izdubljene tikvice poređati u podmazan pleh i korita tikvice puniti dinstanim povrćem. Odozgo pokriti kolutovima paradajza. Još malo pouljiti i peći na 200 - 250 stepeni 30 minuta.