SAVRŠEN ZA PRAZNIČNU TRPEZU: Najbolji rolat sa sirom i spanaćem (VIDEO)


IZVOR: Aleksandar Novaković - 05.05.2024 | 07:15


Ako još niste sigurni šta ćete da napravite za uskršnji ručak, imamo sočan predlog za vas.

Foto: YouTube/ Sherpica Recipes
SAVRŠEN ZA PRAZNIČNU TRPEZU: Najbolji rolat sa sirom i spanaćem (VIDEO)

U ovom receptu otkrivamo kako da napravite neodoljivi rolat sa spanaćem i sirom, idealan kao ukusan zalogaj ili kao deo obroka.

Sastojci:

- 6 jaja
- 6 kašika brašna
- 3 kašike mleka
- 3 kašike vode
- 1 kašika ulja
- 1 kašikica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- oko 200 grama spanaća (iz zamrzivača, otkravljenog i izblendiranog u seckalici)
- 1 čaša pavlake (od dva decilitra)
- 300 grama sitnog sira
- 3 - 4 kisela krastavčića
- 300 grama sira trapista ili nekog drugog (isečenog na tanke listiće)
- 300 grama ćurećih dimljenih prsa (tanko sečenih) ili šunkarice

Priprema:

1. Umutiti penasto belanca pa polagano dodavati žumanca i mutiti. Dodati so, brašno, prašak za pecivo, promešati pa dodati mleko, vodu, ulje i spanać.
2. Izliti smesu u tepsiju (34 x 30) obloženu papirom za pečenje.
3. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
4. Vruću piškotu umotati u rolat zajedno sa papirom za pečenje i ostaviti da se hladi oko 30 minuta.

Premaz:

1. Ohlađenoj piškoti ukloniti papir za pečenje i preko cele površine premazati premaz od pavlake i krastavčića.
2. Zatim poređati listove sira (trapista ili bilo koji drugi), preko sira listove šunkarice ili dimljenih ćurećih prsa.

Finalni koraci:

1. Uviti lagano u rolat pazeći da kora ne popuca.
2. Ostaviti u frižideru da se stegne pa iseći i poslužiti.

Ovaj recept je odličan način da iskoristite spanać na neobičan i ukusan način, a kombinacija sa sirom daje poseban šmek ovoj poslastici. 

Pogledajte uputstvo za pripremu:

BONUS VIDEO: