MLEČNA KRALJICA: Super recept za najukusniju čokoladnu tortu!
IZVOR: Aleksandar Novaković - 06.05.2024 | 07:15
Sladoled torta pod nazivom "mlečna kraljica" je zaista jjedan od najboljih domaćih slatkiša.
A najbolje od svega je što može svako da je napravi u domaćoj verziji.
Sastojci:
Za hrskavi sloj od keksa:
15 Oreo kolača
3 kašike neslanog putera, rastopljenog
60 g crne čokolade izlomljene na komadiće
1 kašika ulja
Za fil:
780 g vanila sladoleda
326 istopljene crne čokolade za vrući preliv
780 g sladoleda od čokolade
350 g slatke pavlake
30 g šećera u prahu
1 1/2 kašičice. ekstrakta vanile
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 176 stepeni i obložite pleh sa papirom za pečenje.
2. Iseckajte oreo keks na sitne komade i prelijte puterom. Pecite dok ne postane hrskav.
3. Otopite crnu čokoladu na pari, dodajte ulje i komade ispečenog keksa. Stavite u frižider da se stvrdne.
4. Obložite kalup za tortu plastičnom folijom i ravnomerno rasporedite sladoled od vanile po dnu. Zamrznite ga.
5. Otopite crnu čokoladu za vrući preliv i pospite preko zamrznutog sladoleda od vanile. Zamrznite tortu dok se malo ne stegne.
Foto: Pixabay
6. Mešajte čokoladni sladoled i rasporedite ga preko prethodno zamrznutog sloja keksa. Zamrznite tortu najmanje 4 sata.
7. Okrenite tortu na tanjir i uklonite stranice kalupa. Vratite u zamrzivač dok mutite šlag.
8. Umutite slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile. Premažite tortu šlagom i ukrasite je. Zamrznite je nepokrivenu, 1 do 2 sata pre serviranja.
9. Pre serviranja ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko 5 minuta, a zatim isecite na kriške oštrim nožem.
Ova sladoled torta je savršena poslastica za sve ljubitelje slatkog, a njeni slojevi hrskavog keksa, sladoleda od vanile i čokolade pružiće pravo uživanje u svakom zalogaju.