KOLAČ SA JAGODAMA I KEKSOM GOTOV DOK TREPNETE: Ukus fantazija, idealan za vrućine koje slede


IZVOR: Nevena Jakovljević - 08.05.2024 | 07:15


Kolač od banane, jagoda i keksa u pudingu od vanile.

Foto: YouTube/Kuvajte sa Stašom
KOLAČ SA JAGODAMA I KEKSOM GOTOV DOK TREPNETE: Ukus fantazija, idealan za vrućine koje slede

Kolač sa jagodama osvežava pri svakom zalogaju. Izuzetno je jednostavan, možete koristiti neke zamene ako hoćete zdraviju verziju, na primer keks bez šećera ili kokosov šećer, biljno mleko... Varijacije su mnogobrojne, a vi se nećete pokajati ako ga pripremite na ovaj način.

U nastavku pogledajte recept.

Sastojci:

  • 900 mililitara mleka + 100 mililitara za puding
  • 10 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 200 grama putera ili margarina
  • 180 mililitara kisele pavlake
  • 300 grama izdrobljenog keksa
  • 250 grama iseckanih jagoda
  • 2 isečene banane
  • sok od pola limuna
  • 200 mililitara slatke pavlake

Foto: YouTube/Kuvajte sa Stašom

Kolač sa jagodama i keksom

Priprema:

U šerpu sipajte 900 mililitara mleka i dodajte 10 kašika šećera. U posebnu činiju razmutite puding od vanile i dodajte 100 mililitara mleka u to. Kada razmutite, a mleko sa ringle krene da vri uspite puding i mešajte dok se ne zgusne. Mešajte dok se puding ne skuva. U vreo puding dodajte margarin. Sklonite puding sa ringle i mutite dok se sve ne sjedini. Nakon mućenja u puding dodajte kiselu pavlaku.

U puding dodajte izdrobljeni keks. Banane iseckajte na kolutove i prelijte limunovim sokom, a onda jagode takođe iseckajte na komade. U fil dodajte jagode i banane. Sve promešajte dok se ne sjedini. Prebacite sjedinjen fil u vatrostalnu posudu. Zagladite fil, i ostavite na hlađenju. Umutite slatku pavlaku. Time prelijte kolač.

Prijatno!

BONUS VIDEO: