ROLAT OD MESA SA KUVANIM JAJIMA: Potrošite ih od Vaskrsa na NAJBRŽI mogući način!
IZVOR: Nevena Jakovljević - 07.05.2024 | 15:30
Ovu smesu možete filovati čime želite i sigurno će biti ukusno, ali ovoga puta predlog je da je iskoristite za jaja.
Danas je Vaskršnji utorak i mnogima se već jaja ne jedu, a žao im je da bace. Takođe, i mi smo pristalice toga da hranu ne treba bacati. Zato, možete iskoristiti kuvana jaja na najbolji mogući način. Pogledajte recept za rolat od mešanog mlevenog mesa i kuvanih jaja.
Sastojci:
- 500 grama mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luk
- hleb oko jedna kriška potopljena u malo vode
- peršun
- jedno jaje
- mešavina začina
- kuvana jaja
- biber
- 3 kašike prezli
- 5 kuvanih jaja
Foto: YouTube/Adrijana Nikolic
Priprema:
U mleveno meso dodajte malo ulja, a prvo je potrebno da ga začinite. Dodajte crni i beli luk, a potom peršun, jaje, začina po želji i ukusu, takođe i natopljeni hleb. Dodajete bibera za lepši ukus. Kada ste sjedinili sastojke sa mlevenim mesom, dodajte prezle pa ponovo sjedinite. Pokrijte providnom kesom i ostavite oko 10 do 15 minuta u frižideru. Na aluminijumsku foliju stavite ulje i razmažite.
Preko folije stavite meso i rasporedite tako da dobijete pravougaoni oblik. Tada, uključite rernu da se greje na 200 stepeni.
Na ivice rolata, malo ispred, stavite pet kuvanih jaja koja takođe treba malo posoliti. Rolajte rolat uz pomoć aluminijumske folije. Rolat lepo zatvorite rukama na ivicama. Dok je u foliji takođe ga malo valjajte. Otvorite foliju i premažite rolat uljem. Prvo se rolat peče u foliji oko 20 do 30 minuta, a onda se folija otvara i peče se još 15 minuta. Zavijen rolat u foliju stavite u rernu i spremite ga prema uputstvu iznad.
Prijatno!