PUNJENE PAPRIKE SA PIRINČEM: Jelo koje je gotovo za 20 minuta, nije bez razloga broj 1 kada domaćice nemaju vremena!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 08.05.2024 | 16:30


Jelo je posno.

Foto: YouTube/kuhaj i peci
PUNJENE PAPRIKE SA PIRINČEM: Jelo koje je gotovo za 20 minuta, nije bez razloga broj 1 kada domaćice nemaju vremena!

Sigurno se nakon praznika osećate naduveno i kao da ste malo više preterali sa hranom. Ne brinite, uz malo truda, vratićete kilažu na staru i neki kilogram više, nije problem. Ključ je zdrava ishrana, a ne izgladnjivanje. Mnogi će reći da pirinač nije zdrav, ali u malim količinama može biti zasitan i ukusan. Predlažemo da za ručak ili večeru napravite paprike po ovom receptu i uživate.

Sastojci:

  • 4 crvene paprike srednje veličine
  • 250 grama pirinča
  • 1 kocka putera
  • 1 čen belog luka
  • suvi začini
  • biber, crvena paprika
  • peršun
  • ulje

Foto: YouTube/kuhaj i peci

Recept za punjene paprike sa pirinčem

Priprema:

Paprike sa peteljkom stavite u vodu i posolite. Potom stavite na ringlu da se kuva. Kada voda provri kuvajte ih oko pet minuta.

U posebnoj činiji operite pirinač. Porom stavite puter da se topi u ringlu, a kada krene da "krčka" dodajte čen belog luka, pirinač i peršun. Potom dodajte i začine koje volite. Nalijte vodom i kuvajte dok se ne skuva. 

Dok se pirinač kuva ljuštite paprike. Prvo skinite kožu paprike, a onda polako izvadite peteljku kao i koštice unutar.

Nauljite vatrostalnu posudu. U paprike stavite spremljen pirinač. Svaku papriku filujte sa otprilike oko tri pune kašike. Takođe, nije problem ni kada ispadne malo pirinča iz paprika, jer će se to lepo zapeći i biće ukusno. Paprike koje ste poređale u vatrostalnoj posudi prelijte uljem.

Stavite da se peče. 

Rernu podesite na 220 stepeni i pecite 20 minuta.

Prijatno!

BONUS VIDEO: