KOLAČ SA JAGODAMA I MLEVENIM KEKSOM SPREMAN ZA 15 MINUTA: Ovo je NAJBOLJI SPOJ sastojaka, toliko je kremasto i fino


IZVOR: Nevena Jakovljević - 13.05.2024 | 07:15


Brzi kolač sa jagodama.

Foto: YouTube/ Home Made Recipes
KOLAČ SA JAGODAMA I MLEVENIM KEKSOM SPREMAN ZA 15 MINUTA: Ovo je NAJBOLJI SPOJ sastojaka, toliko je kremasto i fino

Odličan kolač sa jagodama sprema se nikada lakše, a uz dodatak mlevenog keksa je savršenstvo ukusa. Pripema se jednostavno, sastoji se od jednog fila koji čine mleveni keks i pavlaka, a jagode kolaču daju poseban šmek. 

U nastavku pogledajte recept za kolač sa jagodama i mlevenim keksom.

Sastojci:

  • 500 grama mlevenog keksa
  • 125 grama otopljenog maslaca
  • 200 grama kisele pavlake
  • 200 grama šlaga u prahu
  • 300 mililitara hladnog mleka + 50 mililitara odvojeno
  • 200 grama iseckanih jagoda
  • keks u komadu
  • šlag ili slatka pavlaka

Foto: YouTube/ Home Made Recipes

Recept za kolač sa jagodama

Priprema:

Od 500 grama mlevenog keksa odvojite tri velike kašike. Maslac otopite i dodajte u plazma keks. Kada sjedinite dodajte kiselu pavlaku. Ponovo sjedinite.

U šlag krem dodajte mleko. Mutite dok smesa ne postane čvrsta, pa onda polovinu dodajte u mleveni keks i sjedinite špatulom. Potom dodajte i drugu polovinu pa sve ponovo promešajte. Dobićete gustu smesu u koju je potrebno da dodate 50 mililitara mleka. Ako vam je smesa ređa, mleko nemojte dodavati.

Jagode sitno iseckajte pa dodajte u taj fil i onda lagano promešajte. U pleh u koji ćete ređati kolač na dnu stavljajte keks koji je natopljen u mleko. Na keks stavite pola smese sa jagodama. Preko toga stavite jedan red jagoda presečen na pola. Na vrh stavite ponovo smesu od mlevenog keksa. Ravnomerno razvucite, a onda odnesite da se stegne u frižider, pa na vrh stavite šlag ili slatku pavlaku umućenu. Dekorišite mlevenim keksom.

Uživajte u ovom kolaču!

BONUS VIDEO: