TURSKO JELO OD MLEVENOG MESA SA ZAPEČENIM PIREOM: Od jednostavnih namirnica spremite preukusan ručak danas


IZVOR: Nevena Jakovljević - 18.05.2024 | 07:15


Recept pravo iz Turske.

Foto: YouTube/na Samirin način
TURSKO JELO OD MLEVENOG MESA SA ZAPEČENIM PIREOM: Od jednostavnih namirnica spremite preukusan ručak danas

Tursko jelo sa mlevenim mesom priprema se brzo i lako. Zanimljiv recept od jednostavnih sastojaka učiniće ovo jelo mnogo lepšim, a o ukusu će se pričati.

Sastojci:

  • 300 grama mlevenog mesa
  • oko 100 grama kupusa
  • 1 jaje
  • manja glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • malo ulja
  • 3 kasike brašna
  • od začina: biber, vegeta, so, paprika i peršun
  • paradajz pire

Za krompir pire:

  • 4 veća krompira
  • 50-100 grama sira po želji
  • 3 kašike mleka
  • malo soli, vegete i muskatnog oraščića

Foto: YouTube/na Samirin način

Recept za tursko jelo sa mlevenim mesom

Priprema:

Krompir skuvajte u posoljenoj vodi. Potom ocedite ga od viška vode, a onda izgnječite i ostavite sa strane. U krompir stavite rendani kačkavalj i začine po želji, a malo kačkavalja ostavite sa strane. Sjedinite pa dodajte mleko.

U mleveno meso naseckajte crni i beli luk što sitnije. Dodajte jedno jaje i kupus. Kupus takođe sitno iseckajte, zatim dodajte peršun i tri kašike brašna. Zatim stavite začine poput začinske paprike, vagete, malo soli i bibera. Sve dobro izgnječite rukama. 

Nauljite vatrostalnu posudu. Zatim malo nauljite i ruke pa formirajte pljeskavice koje ćete stavljati u vatrostalnu posudu. Pljeskavice malo udubite rukama u sredini. Stavite da se peče u rernu na jedno 200 stepeni oko 20 minuta, te na pola proverite da li je dobro spremljeno.

U ispečene pljeskavice stavite pire krompir u sredinu. Razmutite malo paradajz pirea sa vodom i time prelijte pljeskavice. Stavite na vrh rendani kačkavalj. Vratite u rernu da se zapeče. Uživajte u jelu.

Prijatno!

BONUS VIDEO: