ZAPEČEN KARFIOL IZ RERNE JE SAN SNOVA: Ne zvuči lepo, ali ukus OTKIDA, zbog ovog recepta sigurno neće biti bljutav


IZVOR: Nevena Jakovljević - 19.05.2024 | 07:15


Možda ne zvuči ukusno, ali zapečen karfiol je preukusan.

Foto: YouTube/Good Morning
ZAPEČEN KARFIOL IZ RERNE JE SAN SNOVA: Ne zvuči lepo, ali ukus OTKIDA, zbog ovog recepta sigurno neće biti bljutav

Iako možda zapečen karfiol ne zvuči ukusno, jeste. Ako pripremite na ovaj način sigurno će vam se dopasti, a šmek jelu daju začini i preliv od jaja i kisele pavlake.

Ako kupite neki veću karfiol imaćete obrok i za više od jednog ručka.

U nastavku pogledajte recept za zapečeni karfiol iz rerne u sočnom prelivu od jaja i pavlake.

Sastojci:

  • 1 veliki karfiol
  • nekoliko kašika prezli
  • 2,5 dcl pavlake
  • začinska mešavina
  • crvena slatka paprika
  • jedno jaje
  • 150 grama kačkavalja

Foto: pixabay.com

Kako da spremite zapečen karfiol iz rerne

Priprema:

Listove karfiola skinite, a onda isecite cvetove. U veću šerpu stavite vodu da vri. Zatim dodajte začinsku mešavinu po ukusu. Voda treba da bude začinjena da karfiol ne bi bio bljutav. Cvetove spuštamo okrenute na dole u vodu. Barite ih oko 10 minuta.

Vatrostalnu posudu pospite prezlama sa oko 4 kašike. Spremite preliv od jajeta i kisele pavlake, ako volite više preliva stavite više pavlake i dva jaja. Dodajte kašičicu vegete i malo bibera, ako volite. Izmutite ručnom mutilicom dok smesa ne postane ujednačena.

Karfiol stavite preko prezli, a onda malo kašikom ih razdvojite, da bi bio ukusniji. Premažite karfiol napravljenim prelivom. Na vrh narendajte kačkavalj. Pospite crvenom paprikom.

Od ogromnog karfiola možete i da napravite dva ručka. 

Pecite u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Služite dok je vruće, a ukusno je svakako i hladno.

Prijatno!

BONUS VIDEO: