NAJUKUSNIJI PILEĆI MEDALJONI KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI: Sigurno im nećete odoleti, probajte ih po ovom RECEPTU


IZVOR: Nevena Jakovljević - 14.05.2024 | 16:10


Recept za pileće medaljone koji će vas oduševiti!

Foto: YouTube/Šerpica recepti
NAJUKUSNIJI PILEĆI MEDALJONI KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI: Sigurno im nećete odoleti, probajte ih po ovom RECEPTU

Ako volite piletinu, onda morate da probate i pileće medaljone. U nastavku pogledajte jednostavan recept koji će vam se sigurno svideti, a poznato je da ovo posebno vole najmlađi.

Sastojci:

  • 4 kriške hleba
  • 500 grama pilećih prsa
  • so, biber, kašika začinske paprike, kašika belog luka u prahu
  • kašika sode bikarbone
  • 1 jaje
  • 1 kašika mleka
  • 200 grama prezli

Foto: YouTube/Šerpica recepti

Recept za pileće medaljone

Priprema:

Korice hleba odvojite od sredine i stavite u blender. Sredinu hleba sameljite do neke rastresite strukture. Prespite hleb u neku drugu posudu. Potom očišćenu piletinu isecite na kockice, ne previše sitno, ali procenite da vam stane u blender. Potom prebacite piletinu u blender i samljite. Piletina bi trebalo da bude kašaste strukture. Piletinu dodajte u posudu sa hlebom pa od začina sipajte so, biber i začinsku papriku. Da bi bilo ukusnije dodajte kašiku belog luka u prahu.

Izgnječite piletinu sa začinima, a onda dodajte i kašiku sode bikarbone.

U činiji pomešajte ulje i vodu, i time malo nakvasite ruke. Potom uzimajte testo i rukama oblikujte loptice.

Loptice ne treba da budu prevelike već neke srednje veličine. Stavljajte pljeskavice na papir za pečenje.

U maloj činiji sjedinite jedno jaje, kašiku mleka i malo posolite. Sve umutite viljuškom brzim pokretima.

Na tanjir stavite prezle. Pljeskavice prvo umočite u jaja, pa onda u prezle podjednako sa svih strana, a zatim pržite u vrelom ulju. Potrebno je da pržite u dubokom ulju.

Stavite da se ocede od viška ulja na ubrus kada dobiju zlatnu boju.

Uživajte!

BONUS VIDEO: