NAJUKUSNIJI PILEĆI MEDALJONI KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI: Sigurno im nećete odoleti, probajte ih po ovom RECEPTU
IZVOR: Nevena Jakovljević - 14.05.2024 | 16:10
Recept za pileće medaljone koji će vas oduševiti!
Ako volite piletinu, onda morate da probate i pileće medaljone. U nastavku pogledajte jednostavan recept koji će vam se sigurno svideti, a poznato je da ovo posebno vole najmlađi.
Sastojci:
- 4 kriške hleba
- 500 grama pilećih prsa
- so, biber, kašika začinske paprike, kašika belog luka u prahu
- kašika sode bikarbone
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
- 200 grama prezli
Foto: YouTube/Šerpica recepti
Priprema:
Korice hleba odvojite od sredine i stavite u blender. Sredinu hleba sameljite do neke rastresite strukture. Prespite hleb u neku drugu posudu. Potom očišćenu piletinu isecite na kockice, ne previše sitno, ali procenite da vam stane u blender. Potom prebacite piletinu u blender i samljite. Piletina bi trebalo da bude kašaste strukture. Piletinu dodajte u posudu sa hlebom pa od začina sipajte so, biber i začinsku papriku. Da bi bilo ukusnije dodajte kašiku belog luka u prahu.
Izgnječite piletinu sa začinima, a onda dodajte i kašiku sode bikarbone.
U činiji pomešajte ulje i vodu, i time malo nakvasite ruke. Potom uzimajte testo i rukama oblikujte loptice.
Loptice ne treba da budu prevelike već neke srednje veličine. Stavljajte pljeskavice na papir za pečenje.
U maloj činiji sjedinite jedno jaje, kašiku mleka i malo posolite. Sve umutite viljuškom brzim pokretima.
Na tanjir stavite prezle. Pljeskavice prvo umočite u jaja, pa onda u prezle podjednako sa svih strana, a zatim pržite u vrelom ulju. Potrebno je da pržite u dubokom ulju.
Stavite da se ocede od viška ulja na ubrus kada dobiju zlatnu boju.
Uživajte!