PLAZMALINA: Genijalan recept za savršen spoj mlevenog keksa i maline, nalik sladoledu - SPREMNO ZA 15 MINUTA
IZVOR: Nevena Jakovljević - 20.05.2024 | 07:15
Detaljan recept za plazmalinu.
Plazmalina - tako jednostavan kolač od mlevenog keksa i zaleđenih malina. Nećete zaprljati mnogo sudova, a kada je u pitanju dekoracija možete pustiti mašti na volju. Nećete se mnogo namučiti, a u zalogajima ovog kolača ćete uživati. Potrebno je da smesu sjedinite u jednoj posudi i nakon toga da sačekate da se stegne u frižideru.
U nastavku pogledajte recept za plazmalinu koju ćete spremiti očas posla.
Sastojci:
-
400 grama kisele pavlake
-
500 grama mlevenog keksa
-
500 mililitara slatke pavlake
-
150 grama šećera u prahu
- 500 grama smrznutih malina
Foto: YouTube/Home Made Recipes
Priprema:
U činiju sipajte slatku pavlaku i mutite mikserom dok smesa ne postane čvrsta. U drugoj činiji pomešajte kiselu pavlaku i šećer u prahu. Sjedinite i dodajte u umućenu slatku pavlaku. Sjedinite sve ručnom mutilicom, pa dodajte mleveni keks. Ponovo sve sjedinite špatulom dok smesa ne postane ujednačena. Ako je smesa pregusta, u nju dodajte pola šolje mleka. U tu smesu dodajte smrznute maline. Sjedinite sve kašikom bez mnogo pritiskanja, kako bi ostale maline u komadu.
Potreban vam je kalup, okrugao najbolji. U njega stavljajte smesu, kašiku po kašiku, a onda zagladite. Možete tortu dekorisati umućenim šlagom ili slatkom pavlakom, kao i otopljenom mlečnom čokoladom i malinama u komadu.
Pustite da se stegne u frižideru oko dva sata, a onda secite parče gostima i sebi, i uživajte.
Prijatno!