ZBOG OVOG KOLAČA BIĆETE NA SEDMOM NEBU: To je i naziv najomiljenije poslastice u SRBIJI, traži trud i vreme, ali ukus... (FOTO)
IZVOR: Nevena Jakovljević - 17.05.2024 | 19:30
Kada vidite sastojke shvatićete zašto je svi obožavaju.

Sedmo nebo jeste kolač koji je malo zahtevan za pripremu, ali sigurno će vam se dopasti. Potrebno je da pečete kore, a da stavite između prelep fil u kojem ćete uživati. Sigurno ćete isprljati sudove, ali za parče ove poslastice vredi.
Kora:
- 8 belanaca
- 200 g šećera
- 250 g mlevenih oraha
- 2 kašike brašna
Kokosova kora:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 100 g kokosa
Krem:
- 13 žumanaca
- 250 g šećera
- 100 g crne čokolade
- 250 g margarina ili putera
i još:
- šlag od vanile + 150 ml mleka
- 100 g crne čokolade
- lešnik
- 250 grama maslaca

Foto: YouTube/Home Made Recipes
Priprema:
Kora
Odvojite osam belanaca i umutite mikserom sa 200 grama šećera. Zatim dodajte mlevene orahe i dve kašike brašna. Sve sjedinite špatulom. Smesu razlijte na papir za pečenje u pleh 42x32cm. Pecite oko 15 minuta i sklonite da se ohladi.
Kokosova kora
Umutite pet belanaca sa pet kašika šećera. Dodajte kokos pa sjedinite sve ponovo. Stavite smesu na papir za pečenje, a skratite ga za oko 20 cm. Razlijte smesu i zagladite. Pecite na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi.
Krem
U žumanca dodajte 250 grama šećera. Sjedinite to u dubljoj šerpi, a onda vam je potrebna još jedna šerpa. U nju sipajte vodu, tu drugu sa žumancima stavite unutar i kuvajte na pari oko 10 do 12 minuta. Sve vreme mešajte. Dodajte 100 grama čokolade. Kuvajte još 2 minuta i dodajte malo mlevenih lešnika. Umutite maslac i dodajte ga u krem. Umutite taj fil.
Prvu koru koju ste pravili, podelite na dva dela. Prvi deo stavite u kalup ili na tacnu i pospite mlekom sa oko 75 mililitara, samo razmažite i čekajte da upije. Stavite dve kašike fila. Potom, stavite drugu koru od kokosa. Ponovo pospite mlekom. Stavite krem ponovo, a onda i preostalu koru. Dekorišite šlagom od vanile i čokoladom.