RUČAK NA BRZINU OD STAROG HLEBA SPREMAN ZA 28 MINUTA: Ništa bolje nećete probati od ovoga, a mogu ga spremiti i deca!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 22.05.2024 | 12:10


Ako nemate vremena, a mnogo ste gladni, isprobajte ovaj recept.

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@ReceptiBrigita
RUČAK NA BRZINU OD STAROG HLEBA SPREMAN ZA 28 MINUTA: Ništa bolje nećete probati od ovoga, a mogu ga spremiti i deca!

Jela od starog hleba posebno su praktična i laka za pripremu, a fil im daje sočnost i mekoću zbog kog se mnogi vraćaju baš ovom receptu. Ovo je odličan predlog kad nemate ideju kako za doručak, tako i za ručak ili pak večeru. Priprema se za oko 10 minuta, a pečeno je za tačno 28 minuta.

Sastojci:

  • 6 pogačica ili narežite kriške hleba (stari hleb mora)
  • 250 grama kisele pavlake
  • 3 jaja
  • 3 čena belog luka
  • 250 grama rendanog kačkavalja
  • oko 50 grama salame

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@ReceptiBrigita

Ručak od starog hleba

Priprema:

Tepsija 22x22 centimetara vam je potrebna, ali nije neophodno, može manja ili veća, samo povećajte mere. Na dno tepsije stavite hleb. Kako god stavite nije pogrešno. Na dno tepsije stavite ulje da se hleb ne bi zapekao.

U razlupana jaja dodajte kiselu pavlaku. Dodajte malo vegete i soli, ali ne previše i sve sjedinite ručnom mutilicom. Oko polovinu smese prespite preko hleba i premažite. Preko fila stavite tri, sitno seckana čena belog luka. Ako ne volite, možete ga i izbaciti. Polovinu kačkavalja pospite preko belog luka i fila, a ostatak je za kasnije. Šunku, parizer ili čajnu svejedno je, najbolje je ono što vi volite, stavite preko. Najbolje bi bilo da izrežete na trake. Stavite preko kačkavalj, pa pospite ostatkom fila. 

Odozgo možete staviti origano ili neku drugu mešavinu. Biće pečeno za oko 28 minuta na 220 stepeni. Ako želite da bude hrskavije ostavite još neki minut da se peče u rerni. Služite uz čašu hladnog jogurta i uživajte u jednostavnom obroku. 

Prijatno!

BONUS VIDEO: