EUROKREM TORTA: Slatkiš koji će obožavati i klinci i odrasli


IZVOR: Republika - 27.05.2024 | 07:15


Poslastica koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Foto: shutterstock
EUROKREM TORTA: Slatkiš koji će obožavati i klinci i odrasli

Eurokrem torta je kolač koji osvaja svojom lagano kremastom strukturom, slatkim ukusom i primamljivim izgledom. Saznajte kako da napravite ovu preukusnu poslasticu korak po korak.

Sastojci:

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašika ulja
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 kašike čokolade u prahu
  • 3 kašike prženih mlevenih lešnika
  • 150 ml čokoladnog mleka (preliti preko biskvita)

Krem:

  • 1 litar mleka
  • 100 g šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 300 ml slatke pavlake
  • 5 kašika belog eurokrema
  • 5 kašika crnog eurokrema

Dekoracija:

  • beli šlag

Priprema:

Biskvit:

Prvo ćemo pripremiti biskvit. U dublju činiju dodajte tri jaja i tri kašike šećera, pa ih umutite mikserom dok ne postanu penasto. Zatim dodajte kašiku ulja, tri kašike mleka, i polako umešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo, čokoladom u prahu i samlevenim pečenim lešnicima. Sve sastojke dobro sjedinite, pa smesu za biskvit pecite u plehu na 180 stepeni oko 25 minuta. Nakon pečenja, prelijte biskvit čokoladnim mlekom i ostavite da se ohladi.

Foto: Shutterstock

Slatkiš za sve ukućane

Krem:

Umutite tri kesice pudinga sa šećerom i mlekom, i stavite da se kuva dok se ne zgusne. Ohlađen puding podelite na dve činije, u jednu dodajte crni eurokrem, a u drugu beli, pa ih posebno umutite mikserom. Umutite slatku pavlaku, podelite je na dva dela i dodajte u svaki deo fil, beli i crni.
Dekoracija:
Premažite biskvit belim kremom, zatim crnim, pa na vrh stavite šlag. Ostavite tortu da se ohladi u frižideru.

BONUS VIDEO: