EUROKREM TORTA: Slatkiš koji će obožavati i klinci i odrasli
IZVOR: Republika - 27.05.2024 | 07:15
Poslastica koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.
Eurokrem torta je kolač koji osvaja svojom lagano kremastom strukturom, slatkim ukusom i primamljivim izgledom. Saznajte kako da napravite ovu preukusnu poslasticu korak po korak.
Sastojci:
Biskvit:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike mleka
- 1 kašika ulja
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3 kašike čokolade u prahu
- 3 kašike prženih mlevenih lešnika
- 150 ml čokoladnog mleka (preliti preko biskvita)
Krem:
- 1 litar mleka
- 100 g šećera
- 3 pudinga od vanile
- 300 ml slatke pavlake
- 5 kašika belog eurokrema
- 5 kašika crnog eurokrema
Dekoracija:
- beli šlag
Priprema:
Biskvit:
Prvo ćemo pripremiti biskvit. U dublju činiju dodajte tri jaja i tri kašike šećera, pa ih umutite mikserom dok ne postanu penasto. Zatim dodajte kašiku ulja, tri kašike mleka, i polako umešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo, čokoladom u prahu i samlevenim pečenim lešnicima. Sve sastojke dobro sjedinite, pa smesu za biskvit pecite u plehu na 180 stepeni oko 25 minuta. Nakon pečenja, prelijte biskvit čokoladnim mlekom i ostavite da se ohladi.
Foto: Shutterstock
Krem:
Umutite tri kesice pudinga sa šećerom i mlekom, i stavite da se kuva dok se ne zgusne. Ohlađen puding podelite na dve činije, u jednu dodajte crni eurokrem, a u drugu beli, pa ih posebno umutite mikserom. Umutite slatku pavlaku, podelite je na dva dela i dodajte u svaki deo fil, beli i crni.
Dekoracija:
Premažite biskvit belim kremom, zatim crnim, pa na vrh stavite šlag. Ostavite tortu da se ohladi u frižideru.