NAJMEKŠI KOLAČ SA TREŠNJAMA I ČOKOLADOM: Morate ga probati, ukus čista DESETKA!


IZVOR: Nevena Jakovljević - 26.05.2024 | 13:30


Jednostavan kolač pravi se za svega nekoliko minuta.

Foto: youtube/printscreen/Sherpica Recipes
NAJMEKŠI KOLAČ SA TREŠNJAMA I ČOKOLADOM: Morate ga probati, ukus čista DESETKA!

Kolač sa trešnjama i čokoladom mnogima će biti omiljen ako ga budu pripremali na osnovu ovog recepta. Kada se čokolada otopi, a trešnje puste svoje sokove, ukus će biti čista desetka. Na kraju, možete dodati i šećer u prahu, ako želite da bude slađi, ali nije neophodno. Pustite mašti na volju i kombinujte različite vrste čokolada, sigurno će vam se svideti. Možete dodati mlečnu ili belu čokoladu ili pak samo crnu, kao i krem, kombinacije će brojne, a ukus će svakako biti odličan.

U nastavku pogledajte recept za kolač sa trešnjama i čokoladom.

Sastojci:

  • 100 grama čokolade
  • 3 jaja
  • 150 grama šećera
  • 20 grama vanilinog šećera
  • 150 mililitara ulja
  • 200 grama kisele pavlake
  • 250 grama brašna
  • šećer zu prahu po želji

Foto: youtube/printscreen/Sherpica Recipes

Recept za kolač sa trešnjama i čokoladom

Priprema:

U pleh 25x25 centimetara stavite papir za pečenje. Čokoladu naseckajte na što manje kockice. U posebnu posudu stavite tri jaja i dodajte 150 grama šećera. Mutite mikserom, a onda dodajte dva vanilina šećera. Nastavite da mutite dok smesa ne postane ujednačena. Zatim sipajte kiselu pavlaku i ulje. Sjedinite sve varjačom, a onda dodajte brašno u smesu (250 grama). Potom i prstohvat soli i prašak za pecivo. Sjedinite sve varjačom, a onda umutite mikserom. Potom dodajte čokoladu, pa sjedinite kašikom, ne mutite. Prespite u pleh. Na vrh kolača dodajte očišćene trešnje.

Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

Pospite šećerom u prahu kada se kolač ohladi.

Prijatno!

BONUS VIDEO: