SAVET DOMAĆICA ZA ŠTRUDLU KAO IZ SNOVA: Ovako će sigurno biti mekana, ključni TRIKOVI!
IZVOR: Nevena Jakovljević - 26.05.2024 | 19:30
Ovo je tajni recept za savršenu štrudlu.
Mnogi vole štrudlu, a da biste pripremili najbolju do sada potrebno je da sastojci pre upotrebe budu na sobnoj temperaturi. Takođe kada razvijate testo, hvatajte rukama dalju stranu testa i savijajte ga ka unutra. Da bi vam testo bilo baš po želji, i sami znate da se brašno dodaje postepeno. Važno je da brašno ne stavljate sve odjednom, već malo po malo. Takođe, rernu ugrejte pre upotrebe. Sada možete štrudlu kupiti u svakoj prodavnici ili čak pekari, ali najbolje je da je pripremite sami. Biće mnogo ukusnija i sočnija.
Pogledajte recept za štrudlu sa orasima i džemom.
Potrebno je:
- 100 ml mleka
- 5 grama kvasca
- malo ulja
- 200 grama šećera
- 350 grama brašna
- 2 jaja
- korica limuna
- 200 gr mlevenih oraha
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- kašika džema
Foto: youtube.com/printscreen
Priprema:
Kvasac potopite u malo mlake vode dodati šećer kad se rastopi dodati jaje i mleko, ulje i koricu lumuna. Dodati brašno i so i umesiti glatko mekše testo. Ostaviti na toplom pokriveno da naraste. Razviti oklagijom na pola centimetra debljine pa premazati džemom.
Mlevene orahe pošećeriti i dodati 2-5 kašika vrućeg mleka, pa izjednačiti i time premazati štrudlu. Ostavite donji deo i ne mazati već iseći na trake, pa onda uviti štrudlu. Ostaviti da poraste pa je namazati žumancetom. Peći na 200 stepeni stepeni 35 - 40 minuta. Jedite odmah, ili kada se ohladi.
Uživajte u svakom zalogaju.
Prijatno!