OVAKO DOBRE SLANCE SIGURNO NISTE PROBALI! Aurorin recept za testo bolje nego iz pekare, spremite sada i imaćete i za doručak


IZVOR: Nevena Jakovljević - 27.05.2024 | 19:30


Uz čašu jogurta nema boljeg predloga za doručak ili večeru!

Foto: YouTube/Aurora Recepti
OVAKO DOBRE SLANCE SIGURNO NISTE PROBALI! Aurorin recept za testo bolje nego iz pekare, spremite sada i imaćete i za doručak

Recept za slance bolje nego iz pekare je pred vama! Ako ste ogladneli samo na pogled slike, to je pravi znak da pripremite ovo testo sutra za doručak. Ako ih umesite sada, uživaćete u toploj večeri, ali imaćete ih i za doručak. Uz jogurt - ovo je dobitna kombinacija!

Za testo je potrebno:

  • 500 g brašna
  • 8 g suvog ili 35-40g svežeg kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 300 ml mlakog mleka
  • 1 kašičica soli
  • 100 ml ulja

Za preliv je potrebno:

  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica praška za pecivo ili pola kašičice sode bikarbone
  • 5 kašika vode

Foto: YouTube/Aurora Recepti

Recept za slance

Priprema:

U činiji pomežajte suvi kavasac, kašiku šećera i 300 mililitara toplog mleka. Dodajte dve varjače brašna, promešajte i ostavite tako pet minuta, a onda dodajte 100 mililitara ulja. Dodajte polovinu ostatka brašna i so. Sjedinjujte testo varjačom, a onda i rukama. Pospite radnu površinu i prebacite testo, pa ponovo mesite, dodajte ostatak brašna, i mesite dok se ne formirate loptu. Loptu pokirijte i ostavite da naraste oko 20 minuta. Nauljite radnu površinu, a onda na njoj isecice testo oblikovano u veknu, na lotpice težine 80 grama. Formirajte loptice i pokrijte ih čistom krpom oko pet minuta. Nauljite oklagiju pa razvucite tanko testo, a onda oblikujte testo u prut. 

Testo stavljajte u pleh obložen papirom za pečenje. Rolnice pokrijte krpom oko 10 minuta. Premažite ih uljem pa pecite na 200 stepeni oko 10 do 15 minuta.

Dok se testo peče napravite preliv. U činijici pomešajte jednu kašiku soli, dve velike kašike brašna i parašak za pecivo. Dodajte pet kašika vode. Premažite slance time, pa vratite na tri minuta u ugašenu rernu.

Premažite uljem kada ih izvadite.

Prijatno!

BONUS VIDEO: