ĐANDUJA TORTA: Kraljica nad čokoladnom i od klasične ima bolje, to je OVA
IZVOR: Nevena Jakovljević - 29.05.2024 | 15:20
Najlepša među čokoladnim tortama!
I od klasične čokoladne torte ima bolje! Da li ste nekada čuli za đanduja tortu? Pravo je otkrovenje, iako će vas priprema malo namučiti, bićete oduševljeni ukusom.
Sastojci:
- 50 mililitara ulja
- 12 jaja
- 9 kašika šećera
- 50 grama pečenog mlevenog lešnika + još 100 grama
- 1 kašika brašna
- 1 kašika kakao praha
- 700 mililitara mleka
- 80 grama pudinga od čokolade
- 350 grama čokolade
- 500 mililitara slatke pavlake
- 150 grama margarina
- 100 grama šećera u prahu
Foto: Printscreen/Youtube/Home recipes
Priprema:
Sa tri kore dobijate višu i čvrsću tortu, a sa tri kremastiju. Četiri belanca mutite prvo bez dodavanja šećera, onda dodajte jedno žumance. Potom mutite, sipajte kristal šećer (4 kašike), pa ponovo mutite. Kada ste smesu sjedinili, dodajete 50 mililitara ulja, pa dok sipate mutite. Nakon toga, sipajte brašno, kakao prah i lešnik. Prašak za pecivo nije potreban, ali možete dodati oko pet grama. Celu smesu za koru prebacujemo u pleh 26 cm, rasporedite i pečete na 180 stepeni oko 18 minuta. Potrebne su vam takve tri ili četiri kore.
Fil:
U manju šerpu sipajte mleko (500 mililitara) da provri. Dodajte pet kašika šećera u žumanca koja su ostala od kore, kao i dva pudinga. U jaja dodajte i mleko, pa sjedinite ručnom mutilicom. Kada mleko i šerpi krene da vri ulijte smesu. Kuvajte dok se puding ne zgusne.
Stavite u posudu crnu čokoladu (100 grama), a onda preko puding. Mešajte dok se ne sjedini. Prekrijte puding kesom i ostavite da se ohladi tako.
Za drugi fil:
U šerpu sipajte slatku pavlaku i pustite da se zagreje do vrenja. Dodajte dok je na ringli 250 grama crne čokolade i otopite. Margarin umutite sa šećerom u prahu. Umutite sve sa ohlađenim pudingom. Potom dodajte 100 grama pečenog lešnika. Sjedinite mikserom, a potom i čokoladni drugi fil umutite. U kalup stavite prvu koru, prelijte je malo mlekom pa preko stavite čvršći fil jedan deo, a onda i drugi fil trećinu. To radite dok ne potrošite fil i kore. Na vrhu dekorišite otopljenom čokoladom.