KRALJICA IMA 53 GODINE, A TELO KAO DA JOJ JE 20: Dve stvari obavezno izbegava, a u ovom slatkišu stalno uživa (FOTO)


IZVOR: Nevena Jakovljević - 31.05.2024 | 13:01


Kraljica Ranija od Jordana ima zavidnu figuru, a kada je reč o ishrani strogo poštuje sledeća pravila.

Foto: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
KRALJICA IMA 53 GODINE, A TELO KAO DA JOJ JE 20: Dve stvari obavezno izbegava, a u ovom slatkišu stalno uživa (FOTO)

Jordanska kraljica Ranija ima 53 godine i najneverovatniju figuru. Stručnjaci za ishranu razgovarali su za "Ekpress.co.uk" da bi objasnili kako ostaje u formi i vodi zdrav način života. 

Doktorka Tamara Alireza, specijalista funkcionalne medicine u Skinfluencer Londonu, objasnila je kako održava ovu figuru i opšte dobro zdravlje, čak i sa svojim "poslasticama".

- Kao poslasticu, kraljica Ranija navodno uživa u tamnoj čokoladi, a polifenoli u zrnu kakaoa mogu da deluju kao probiotici, pomažući rast dobrih crevnih bakterija. Tamna čokolada je takođe antiinflamatorna i antioksidantna, što pojačava sjaj kože - tvrdi ona.

Kraljica Ranija je govorila o svojoj ljubavi prema crnoj čokoladi tokom intervjua sa Oprom Vinfri 2006. godine, rekavši "što je tamnije to bolje" kada su u pitanju njene preferencije za slatke poslastice. Osim toga, kao muslimanka, kraljica Ranija se uzdržava od alkohola, što je, smatra dr Tamara, velika zdravstvena korist.

- Poznato je da se kraljica Ranija uzdržava od alkohola i pušenja. Oba su zapaljiva, tako da smanjenje upale u telu hranom koja je sinonim za zdravu ishranu može usporiti proces starenja tela. Alkohol utiče na mikrobiom creva, koji može da promeni imunološku odbranu. Takođe, izaziva dehidraciju i sistemsku upalu kada se konzumira u prekomernoj količini, što inhibira detoksikaciju, utiče na izgled kože i može izazvati oticanje i nadimanje, pa je veoma mudro izbegavati ih - poručuje.

Foto: Europa Press / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Dijeta kraljica Ranije od Jordana

Kraljica Ranija svakako uživa u bliskoistočnoj ishrani, jer je u intervjuu za The Viev 2010. priznala da je njen omiljeni sendvič bio gust u pitta hlebu.

- Još jedna omiljena užina koja je sinonim za ovu dijetu je pita hleb sa humusom i crudites (iseckano, sirovo povrće, krastavac, biber, šargarepa). Pored toga što je ukusan, humus je bogat vlaknima, koja održavaju creva zadovoljna i mogu smanjiti skokove šećera u krvi. Takođe je dobar izvor proteina, gvožđa, cinka i folata, između ostalih vitamina i minerala - dodaje doktorka.

Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Ishrana kraljice zbog koje je tako vitka

Liza Vin, zdravstveni trener, takođe je objasnila rutinu vežbanja kraljice Ranije:

- Kraljica Ranija će verovatno pratiti niz vežbi kao što su kardiovaskularne aktivnosti (trčanje, vožnja bicikla ili plivanje) i trening snage, bilo sa tegovima ili samo koristeći telesnu težinu, kako bi izgradila i održala snagu mišića.

BONUS VIDEO: