SAMO JEDNA KAŠIKA OVE NAMIRNICE ĆE ZGUSNUTI GRAŠAK: Evo kako da bude preukusan bez imalo muke


IZVOR: Nevena Jakovljević - 31.05.2024 | 15:35


Ovo je tajna kuvara.

Foto: Shutterstock
SAMO JEDNA KAŠIKA OVE NAMIRNICE ĆE ZGUSNUTI GRAŠAK: Evo kako da bude preukusan bez imalo muke

Jedan od najčešćih problema prilikom kuvanja graška je kako zgusnuti isti. Možete koristiti različite načine, ali ovaj je najbolji. Jedan od takvih trikova je dodavanje tajnog sastojka koji grašku daje poseban ukus i čini ga gušćim nego inače - preparata sa koprom. Tajna je u jednostavnom receptu za grašak sa mesom koji nije samo ukusan, već se i lako vari, a za pripremu nije potrebno posebno kulinarsko umeće. Da biste napravili ovaj ukusni obrok, potrebni su vam samo grašak, meso po izboru i, naravno, kopar. Recept je toliko jednostavan da ga čak i početnici u kuvanju mogu lako savladati.

Sastojci:

  • 500 g graška
  • 500 g mesa
  • 1 luk
  • 1 praziluk (opciono)
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 3 čena belog luka
  • 1 kesica instant krem supe od graška
  • suvi biljni začin, biber
  • 1 kašičica mlevene slatke paprike
  • malo kopra
  • 2 kašike kečapa
  • 1 kašičica sušenog vlasca (opciono)

Foto: YouTube/Printscreen

Kako da zgusnete grašak

Priprema:

1. Iseckan crni luk i praziluk propržiti i posoliti. Dodati meso isečeno na kockice i začiniti suvim začinima, biberom i mlevenom slatkom paprikom. Po želji možete dodati i mlevenu ljutu papriku i vlasac.
2. Kada meso malo porumeni, dodati sitno seckani krompir, šargarepu i beli luk. Sve promešati, pa dodati grašak i ponovo promešati.
3. Dodati malo kopra, malo kečapa i sipati vodu. Pokriti i kuvati na laganoj vatri.
4. Skuvati supu sa toplom vodom i dodati malo mirođije, pa je sipati u grašak. Kuvati oko 30 - 45 minuta.

Ovaj recept za grašak sa mesom uz dodatak tajnog sastojka - preprata sa koprom, pruža jedinstvenu kombinaciju ukusa i tekstura, čineći ovo jelo idealnim za sve ljubitelje tradicionalne kuhinje. Uživajte u pripremi i neka vam ovaj kuvarski trik otkrije novi način uživanja u omiljenim jelima!

BONUS VIDEO: