ČAROBNA LOTOS TORTA: Poslastica sa belom čokoladom i keksom


IZVOR: Aleksandar Novaković - 11.06.2024 | 07:15


Ako ste ljubitelj slatkih poslastica, ova receptura za kremastu lotos tortu definitivno će vas oduševiti.

Foto: Veeravong Komalamena / Alamy / Alamy / Profimedia
ČAROBNA LOTOS TORTA: Poslastica sa belom čokoladom i keksom

Priprema ove ukusne poslastice je vrlo jednostavna, a rezultat je neodoljivo kremasta i preukusna torta koja će obradovati vaše nepce.

Sastojci:

Za podlogu:

  • maslac - 125 g
  • lotus keks - 300 g
  • Za fil:
  • lotus krem - 200 g
  • bela čokolada - 200 g
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • krem sir - 500 g (punomasni)
  • aroma vanile - 5 ml
  • šećer u prahu - 75 g

Za dekoraciju:

  • slatka pavlaka - 150 ml (umućena)
  • lotus krem - 200 g

Priprema:

Podloga:

Sameljite keks u multipraktiku, dodajte otopljeni maslac i mešajte dok se ne dobije lepljiva, kompaktna masa. Utisnite je u dno kalupa prečnika 22 cm i stavite u frižider dok pripremate fil.

Fil:

Otopite belu čokoladu u mikrotalasnoj, a zatim je ostavite da se prohladi. U većoj posudi ručno umutite krem sir sa šećerom u prahu i vanilom, dodajte otopljenu čokoladu i nastavite sa mešanjem da se svi sastojci sjedine. Posebno umutite slatku pavlaku pa je dodajte u fil sa sirom.

Foto: Shutterstock

Čokolada i keks

Na kraju, sipajte lotus krem u tankom sloju preko celog fila i nežno umešajte špatulom tako da ostanu tragovi krema. Prelijte fil preko podloge od keksa i ostavite u frižideru preko noći.

Dekoracija:

Pažljivo skinite obruč sa torte, poravnajte špatulom i prelijte otopljenim lotus kremom. Budite brzi, jer se krem brzo steže i mogu ostati tragovi od špatule.

Ova torta je savršen spoj hrskave podloge od keksa i kremastog fila, a dekoracija od lotus krema dodaje posebnu notu slatkoći. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je neodoljivo ukusan desert koji će oduševiti vaše goste.