ČAROBNA LOTOS TORTA: Poslastica sa belom čokoladom i keksom
IZVOR: Aleksandar Novaković - 11.06.2024 | 07:15
Ako ste ljubitelj slatkih poslastica, ova receptura za kremastu lotos tortu definitivno će vas oduševiti.
Priprema ove ukusne poslastice je vrlo jednostavna, a rezultat je neodoljivo kremasta i preukusna torta koja će obradovati vaše nepce.
Sastojci:
Za podlogu:
- maslac - 125 g
- lotus keks - 300 g
- Za fil:
- lotus krem - 200 g
- bela čokolada - 200 g
- slatka pavlaka - 300 ml
- krem sir - 500 g (punomasni)
- aroma vanile - 5 ml
- šećer u prahu - 75 g
Za dekoraciju:
- slatka pavlaka - 150 ml (umućena)
- lotus krem - 200 g
Priprema:
Podloga:
Sameljite keks u multipraktiku, dodajte otopljeni maslac i mešajte dok se ne dobije lepljiva, kompaktna masa. Utisnite je u dno kalupa prečnika 22 cm i stavite u frižider dok pripremate fil.
Fil:
Otopite belu čokoladu u mikrotalasnoj, a zatim je ostavite da se prohladi. U većoj posudi ručno umutite krem sir sa šećerom u prahu i vanilom, dodajte otopljenu čokoladu i nastavite sa mešanjem da se svi sastojci sjedine. Posebno umutite slatku pavlaku pa je dodajte u fil sa sirom.
Foto: Shutterstock
Na kraju, sipajte lotus krem u tankom sloju preko celog fila i nežno umešajte špatulom tako da ostanu tragovi krema. Prelijte fil preko podloge od keksa i ostavite u frižideru preko noći.
Dekoracija:
Pažljivo skinite obruč sa torte, poravnajte špatulom i prelijte otopljenim lotus kremom. Budite brzi, jer se krem brzo steže i mogu ostati tragovi od špatule.
Ova torta je savršen spoj hrskave podloge od keksa i kremastog fila, a dekoracija od lotus krema dodaje posebnu notu slatkoći. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat je neodoljivo ukusan desert koji će oduševiti vaše goste.