MIRISNA I SOČNA: Indijska piletina sa pirinčem, gotova za tren oka!
IZVOR: Aleksandar Novaković - 09.06.2024 | 00:33
Indijska kuhinja je poznata po svojim bogatim ukusima i aromatičnim začinima, a indijska piletina s pirinčem je jelo koje to dokazuje na najbolji način.
Ovo jelo je idealno za sve koji traže brz, ukusan i hranljiv obrok, pogotovo u danima kada nemaju vremena za dugotrajno kuvanje.
Autentičan indijski šmek
Ključni začin ovog jela je garam masala, mešavina mlevenog kima, korijandera, kardamoma i đumbira, koja ovom jelu daje autentičan indijski šmek. Takođe, prženi indijski orasi i sveži korijander dodaju hrskavost i svežinu, doprinoseći kompleksnosti ukusa.
Sastojci:
- 1 veliki crni luk
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica garam masale (mešavina mlevenog kima, korijandera, kardamoma i đumbira)
- 200 ml pilećeg bujona
- 400 g kuvane piletine (može i iz supe)
- 800 g skuvanog pirinča
- 2 kašike indijskih oraha
- iseckani listovi korijandera
- so, biber
Recept za indijsku piletinu s pirinčem je jednostavan, brz i prilagodljiv različitim situacijama - od porodičnih večera do ručkova na poslu ili večere sa gostima.
Foto: Sshutterstock
Svi sastojci su lako dostupni, a priprema ne zahteva posebne kulinarske veštine, čineći ovo jelo savršenim izborom za sve koji žele da uživaju u indijskim ukusima bez komplikacija.
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje, dodajte seckani luk i pržite ga dok ne postane zlatnosmeđ. Umešajte garam masalu, pa dodajte pileći bujon i piletinu. Zatim dodajte skuvani pirinač i mešajte dok se sve ravnomerno ne zagreje. Na kraju, umešajte pržene indijske orahe i iseckani korijander, dodajte so i biber po ukusu, i jelo je spremno za posluživanje.