KAKO DA SE KROMPIR DUPLO BRŽE SKUVA? Uradite OVO i za tren oka će biti spreman


IZVOR: Nevena Jakovljević - 16.06.2024 | 11:05


Ovaj jednostavan korak može značajno ubrzati proces kuvanja krompira.

Foto: Shutterstock
KAKO DA SE KROMPIR DUPLO BRŽE SKUVA? Uradite OVO i za tren oka će biti spreman

Krompir je neizostavan deo mnogih jela, ali ponekad se njegovo kuvanje može činiti kao dugotrajan proces. Iskusni kuvari su otkrili trikove koji mogu značajno ubrzati proces kuvanja krompira, kao i poboljšati njegov ukus.

Držite ga u hladnoj vodi

Pre nego što krompir stavite u šerpu, iskusni kuvari preporučuju da ga oljuštite i potopite u hladnu vodu. Možete ga ostaviti u činiji sa ledenom vodom ili ga jednostavno držati pod mlazom hladne vode tokom 2-3 minuta. Ovaj jednostavan korak može značajno ubrzati proces kuvanja krompira, a rezultat će biti krompir koji je brže gotov i ima lepši ukus, a nije gnjecav.

Foto: shutterstock

Trikovi za kuvanje krompira


Dodajte sirće u šerpu

Još jedan trik koji iskusni kuvari primenjuju kako bi unapredili ukus krompira jeste dodavanje sirćeta u vodu tokom kuvanja. Nakon 15 minuta kuvanja, preporučuje se dodavanje soli i malo sirćeta u vodu. Sirće pomaže krompiru da formira tanku kožicu spolja koja omogućava da zadrži oblik, sprečavajući raspadanje. Važno je napomenuti da je dovoljno dodati jednu kašičicu sirćeta na 5 krompira, kako jelo ne bi postalo previše kiselo, prenosi "Najzena".

Korišćenje ovih jednostavnih trikova može značajno unaprediti proces kuvanja krompira, čineći ga bržim i ukusnijim, te omogućavajući da se krompir koristi u različitim jelima sa još većim užitkom. Uvereni smo da će ovi saveti olakšati pripremu omiljenih krompir jela i unaprediti njihov ukus.

Da li ste do sada isprobali ovaj trik?

BONUS VIDEO: