ČOKOLADNA KEKS TORTA - PRAVA STARINSKA: Recept koji ćete obožavati, ovo su spremale naše bake


IZVOR: Nevena Jakovljević - 16.06.2024 | 07:15


Ekstrakt ruma daće ovoj torti posebnu čar.

Foto: YouTube/Šta za ručak?
ČOKOLADNA KEKS TORTA - PRAVA STARINSKA: Recept koji ćete obožavati, ovo su spremale naše bake

Čokoladna keks torta osvojiće i vaše srce. Starinska poslastica sprema se od nekoliko sastojaka, a ukus se prepričava. Potrebno vam je malo iskustva da torta bude posložena kako bi trebalo, ali pratite sledeće korake i sigurno će vam uspeti.

Sastojci:

  • 64 komada keksa (500g)
  • 2 pudinga od vanile
  • 30 g gustina
  • 100 g šećera 
  • 10 g vanilinog šećera
  • litar mleka
  • 200 g maslaca
  • 100 g čokolade
  • 50 g šlaga
  • 200 ml mleka
  • 4-5 kapi ekstrakta ruma
  • čokoladne mrvice

Foto: YouTube/Šta za ručak?

Filovanje čokoladne torte

Priprema:

U dva pudinga od vanile dodajte dve kašike gustina, a mešajte sve dok budete dodavali mleko. Oko 500 mililitara mleka sipajte u šerpu, dodajte 100 grama kristal šećera i kesicu vanilin šećera. Stavite na ringlu da se kuva, a kada se zakuva dodajte puding. Sve vreme mešajte i kuvajte dok se puding ne oformi. U vreo puding dodajte čokoladu i mešajte ručnom mutilicom dok se čokolada ne sjedini. Umutite mikserom maslac, a onda postepeno dodajte puding i mutite sve. Kada ste sjedinili, dodajte dve kašike umućenog šlaga. Ponovo sve sjedinite.

U 200 mililitara hladnog mleka dodajte ekstrakt ruma. Sjedinite kašikom. Keks namočite u mleko i rum. Podlogu od 16 komada stavite na dno, a onda pet kašika fila. Tako filujte dok ne potrošite keks i fil, a tortu završite filom.

Na vrh stavite čokoladne mrvice.

Ostavite oko dva sata u frižideru da se stegne, a nakon toga možete služiti gostima.

Prijatno!

BONUS VIDEO: