ŠTA JEDE JOVANA JEREMIĆ PA JE ZATEGNUTA KAO PRAĆKA? Za sebe kaže da se prepolovila, a ovaj JELOVNIK joj je u tome i pomogao
IZVOR: Republika - 15.06.2024 | 11:30
Dijeta Jovane Jeremić provereno deluje jer voditeljka izgleda najbolje do sada.
Jovana Jeremić, voditeljka emisije "Novo jutro" na Pink televiziji, otkrila je javnosti kako održava svoju liniju i brine o svom zdravlju. Kroz redovno vežbanje u teretani i pažljiv izbor namirnica za ishranu, Jovana je postigla zavidnu formu, a o tome je nedavno govorila za medije.
Redovno vežbanje i kontrola težine
Jovana ističe da je ključ njenog uspeha u održavanju forme redovno vežbanje u teretani, ali i kontrola telesne težine. Ona priznaje da svako jutro meri svoju težinu kako bi imala uvid u promene, te da je nedavno primetila da se u poslednja tri meseca ugojila dva kilograma. Međutim, brzom reakcijom i promenom ishrane prema savetu nutricionistkinje, uspela je da vrati svoju kilažu u normalu, piše "Srbija danas".
Zdrava ishrana kao ključ uspeha
Jovana naglašava značaj pravilne ishrane i ističe da je promenom navika u ishrani uspela da postigne željene rezultate. Nedavno je podelila recept za piletinu sa ananasom, koji je preporučila nutricionista. Ananas se sve češće preporučuje kao deo zdrave ishrane zbog svojih brojnih koristi za organizam, a Jovana je istakla da je uz pomoć ovakvih namirnica uspela da održi balansirani jelovnik.
Foto: ATA Images/Antonio Ahel
Recept za piletinu sa ananasom
Jovana je sa svojim pratiocima podelila recept za ukusnu i zdravu piletinu sa ananasom, koji je bogat proteinima, vlaknima i antioksidansima. Ovaj obrok predstavlja idealnu kombinaciju ukusa i hranljivih sastojaka, a Jovana je istakla da je oduševljena rezultatima koje je postigla uz pomoć ovakvih obroka.
Sastojci:
- 4 pileća filea (oko 150g svaki)
- 1 šolja sveže iseckanog ananasa
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 crvena paprika, iseckana na kockice
- 1 šargarepa, iseckana na kolutove
- 1 kašika sveže iseckanog đumbira
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika meda
- 1 kašika soka od limuna
- 1 kašika maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Sveže iseckani peršun ili korijander za posipanje (opciono)
Priprema:
U većem tiganju, zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte pileće filee u tiganj i pržite ih sa svake strane dok ne postanu zlatno smeđi, oko 4-5 minuta sa svake strane. Izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane. U isti tiganj dodajte beli luk, đumbir, crvenu papriku i šargarepu. Dinstajte ih dok ne omekšaju, oko 5 minuta. Dodajte ananas u tiganj i dinstajte još 2-3 minute. U maloj posudi, pomešajte soja sos, med i sok od limuna. Dodajte ovu smesu u tiganj sa povrćem i ananasom. Promešajte da se sve sjedini. Vratite piletinu u tiganj sa sosom od ananasa i povrćem. Kuvajte još 2-3 minute da se piletina zagreje i da upije arome. Poslužite piletinu sa ananasom toplo, posipajući je svežim peršunom ili korijanderom po želji. Ovaj recept je bogat proteinima, vlaknima i antioksidansima, pa je ukusan i zdrav obrok koji će osvežiti vašu ishranu.