STRAST U ZALOGAJIMA: Napravite sami najkremastiju tortu bez pečenja


IZVOR: superzena.b92.net - 16.08.2018 | 03:14


Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite da počastite sva svoja čula finim kolačem. Združite ove slatke favorite u jednu neodoljivu kombinaciju koja se brzo priprema i još brže jede.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Potrebno je:

  • 150 gr keksa
  • 100 gr maslaca
  • 2 kašike kakaoa
  • 300 gr čokolade za kuvanje
  • 500 gr sira maskraponea
  • 200 gr šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake

Priprema:

Usitnite keks i pomešajte s rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i putera. 

Mikserom umutite slatku pavlaku, dodajte maskarpone sir, šećer u prahu i rastopljenu čokoladu. 

Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu, pa je prelijte na podlogu od keksa. Ostavite ovako pripremljenu tortu da se stvrdne.