IGRAJTE SE UKUSIMA: Napravite piletinu u soku od pomorandže!


IZVOR: novosti.rs - 08.09.2018 | 03:14


Piletina je uvek pravi izbor, ali ovog vikenda probajte nešto drugačije. Napravite jelo koje donosi u vaš dom potpuno nove mirise, a ukus će oduševiti sve one koji probaju ovaj pravi specijalitet - piletina u soku od pomorandže.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Potrebno je

  • pile od 1,5 kg
  • 3 pomorandže
  • koren celera
  • manja glavica luka
  • 3 zrna karanfilića
  • veza peršuna
  • 0,5 dl vinjaka
  • 50 g maslaca. so, biber

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Priprema

Pile operite, osušite, isecite na komade, posolite i pobiberite. Jednu pomorandžu prepolovite i u njenu koru zabodite zrna karanfilića. Preostale pomorandže dobro operite, oljuštite, koru sitno iseckajte, a pomorandže iscedite. Na vrelom ulju propržite seckani luk, dodajte komade piletine i pržite da porumene sa obe strane. Prelijkoru pomorandže, polutke pomorandži sa zrnima karanfilića i celer isečen na tračice. Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 15 minuta na umerenoj temperaturi, sklonite poklopac i kuvajte još pet minuta. Meso i celer rasporedite u tanjire i prelijte sokom u kojem su dinstani.