BEZ BRAŠNA: Evo kako da napravite DOMAĆE lepinje od samo dva sastojaka


IZVOR: Republika - 01.11.2018 | 04:14


Lepinje iskoristite za pripremu sendviča i ponesite ih na posao ili ih tanko zapecite i zarolajte s omiljenim povrćem…

Foto: Promo foto

Lepinje idu odlično uz roštiljsko meso

Sastojci za lepinje:

  • 1 manja glavica karfiola
  • 2 velika jaja
  • začini: so, biber, mirođija

Priprema:

1. Rernu zagrejte na 180 °C.

2. Karfiol operite i usitnite u mikseru u mrvice pa kuvajte u vrućoj vodi 2 minuta.

3. Dobro procedite pa umotajte u čistu krpu i što bolje iscedite. Kako bi se lepinje lepo ispekle važno je da karfiol gotovo uopšte nema vode.

4. Pomešajte jaja s karfiolom i začinima pa dobro promešajte.

5. Na papiru za pečenje kašikom izvadite smesu za male lepinje. Pecite ih oko 10 minuta sa svake strane.

Savet: Kako biste je lakše ocedili, karfiol možete skuvati i u mikrotalasnoj. Biće dovoljno oko 8 minuta. Na polovini kuvanja ocedite višak vode i vratite u rernu.