DA LI JE LOŠE IMATI OBIČAN ODNOS NAKON ANALNOG? Žene koje ga praktikuju imaju veće šanse da pate od OVOG stanja


IZVOR: Republika - 21.05.2024 | 10:35


Ovo su opasnosti analnog odnosa o kojima niste čuli!

Foto: shutterstock
DA LI JE LOŠE IMATI OBIČAN ODNOS NAKON ANALNOG? Žene koje ga praktikuju imaju veće šanse da pate od OVOG stanja

Davno su prošla vremena kada je intimno zdravlje bilo tabu tema. Danas je važno biti informisan i voditi računa o svim aspektima svog zdravlja, uključujući i analni intimni odnos.

Iako analni odnos može doneti uživanje, važno je biti svestan potencijalnih nuspojava. Prema doktorkama Gani i Hunt, moguće nuspojave uključuju bol, krvarenje, inkontinenciju i dugotrajne povrede, naročito ako se ne praktikuje pravilno, piše "British Medical Journalu". 

- Žene koje se upuštaju u analni odnos imaju veću verovatnoću da će patiti od inkontinencije (nevoljno oticanje urina iz bešike) od muškaraca, budući da žene imaju 'manje robusne' analne sfinktere i slabiju snagu analnog kanala, pa oštećenja mogu da imaju duže i ozbiljnije posledice, istakle su doktorke.  Upravo zbog toga je važno da na vreme planirate i razgovarate sa svojim partnerom. Takođe, edukacija je na prvom mestu! 

Foto: Shutterstock

Na koji način treba započeti penetraciju


Britanska stručnjakinja za intimne odnose, Trejsi Koks, naglašava da je važno pravilno se pripremiti za analni odnos i nikada ga ne praktikovati pod uticajem alkohola. Preporučuje se pravilno umetanje prstiju ili analnih igračaka uz korišćenje lubrikanta u određenom vremenskom periodu kako bi se rektum postepeno navikao na prisustvo stranih predmeta.

- Nikada ne pokušavajte penetraciju bez prethodnog umetanja prstiju ili analnih igračaka i lubrikanta, i to tokom određenog vremenskog razdoblja. Rektumu treba vremena da se navikne na stvari u sebi - kaže savetnica, prenosi "Mondo".

BONUS VIDEO: