(RECEPT) Narodni recept za jačanje imuniteta i poboljšanje gvožđa u krvi
IZVOR: Republika - 23.10.2020 | 22:15
Lek spravljen od prirodnih sastojaka koristi se od davnina u tretiranju različitih stanja. Med, limun, koprive i badem su namirnice koje su gotovo od uvek poznate po svom delovanju na imunitet organizma i njegovo jačanje.
Med je namirnica koja se u prirodnoj medicini koristi vekovima i za koju je poznato da odlično utiče na stanje imuniteta, ph vrednost u organizmu i može poslužiti kao alternativa belom šećeru. Ovaj prirodni zaslađivač je za jačanje imuniteta najbolje koristiti u čistom i neprerađenom stanju.
Limun je citrus sa najvišom dozom vitamina C i alkalna namirnica koja poboljšava ph vrednost organizma, dok je seme koprive bogato gvožđem, koristi se za lečenje anemije, ima detoksirajuće dejstvo i čisti krvne sudove.
U blender ubacite 4 limuna sa sve korom, samo ga očistite od semenki i mutite dok se limun ne pretvori u kašu. Na suvo izmeljite 50 g semena koprive i 100 g badema. Limun, bademe i seme sipajte u teglu meda od 1 litar i dobro izmešajte drvenom kašikom.
Lek čuvajte u frižideru i svakog dana uzimajte po 1 kašiku ujutru na prazan stomak ili po 3 kašičice tokom dana, u zavisnosti šta vam više prija.
Ovaj narodni lek se odlično pokazao u jačanju organizma, poboljšanju krvne slike i nivoa gvožđa, kao i u jačanju imuniteta, odbrani od virusa i drugih infekcija.