SADA JE VREME DA NAGRNETE NA SLANINU I BELI LUK: Doktor otkrio šta pored njih podiže IMUNITET ali i koja KOLIČINA je dovoljna!
IZVOR: M.O. - 03.12.2023 | 17:40
Bitna je samo mera i granica.
Zimske temperature donose veću opasnost od prehlade i gripa, ali postoji način da se zaštitite od ovih neprijatnosti.
Lekari preporučuju da ne zaboravite na prevenciju i da unosite vitamine i minerale koji jačaju odbrambeni sistem.
Najbolji način da to uradite je kroz ishranu, a jedna od namirnica koja može biti od velike pomoći je beli luk.
Beli luk je poznat po svojim lekovitim svojstvima i često se koristi za lečenje raznih bolesti. Kada se pojavi neka zaraza, miris belog luka se oseti na svakom koraku, jer se on koristi baš u ovom periodu godine.
Često osobe kada osete da su već prehlađene ili bolesne, počnu da ga koriste u ogromnim količinama.
Foto: youtube/printscreen/El Pastificio de Nicola
Može se konzumirati na razne načine, u vidu sosova, jela sa mnogo belog luka ili u obliku tinkture koja se pravi od potopljenog belog luka u rakiju ili alkohol.
Međutim, beli luk nije jedina namirnica koja treba da se jede tokom zime!
Ruski doktor Viktor Maslenjikov ističe da su i slanina i bundeva veoma korisne za očuvanje zdravlja.
- Pored belog luka, postoji mnogo drugih korisnih namirnica koji takođe efikasno brinu o našem zdravlju. Na primer, slanina i bundeva. Umerenim i redovnim unosom ovih namirnica učinićete uslugu svom zdravlju, sačuvaćete se od sezonskih bolesti - ističe doktor.
Umerenim i redovnim unosom ovih namirnica, možemo se zaštititi od sezonskih bolesti i poboljšati opšte stanje organizma.
Zato, umesto da posegnete za nezdravim i teškim obrocima, priuštite sebi gušt u vidu belog luka, slanine i bundeve. Budite umereni u konzumaciji i uživajte u ovim namirnicama koje su ne samo ukusne, već i izuzetno korisne za vaše zdravlje.