AKO MISLITE DA TUGA NE MOŽE DA VAS UBIJE, VARATE SE: Sonja je preživela ogromnu TRAGEDIJU, a onda je na rutinskom pregledu OVO saznala!


IZVOR: M.O. - 26.02.2024 | 16:40


Njena životna priča je mnoge potresla.

Foto: Shutterstock
AKO MISLITE DA TUGA NE MOŽE DA VAS UBIJE, VARATE SE: Sonja je preživela ogromnu TRAGEDIJU, a onda je na rutinskom pregledu OVO saznala!

Sonja Beldom (60), iz severnog Londona, hrabro je podelila svoju duboko emotivnu priču kako bi pružila podršku svima koji prolaze kroz slična iskustva ili će se naći u sličnoj situaciji. Nakon niza gubitaka tokom 2022. godine, uključujući smrt oca i četiri bliska prijatelja, Sonji su dijagnostikovana dva ozbiljna medicinska stanja, što je bio veliki šok za nju. 

Kada su se početkom prošle godine pojavili fizički simptomi kao što su umor i nedostatak daha, Sonja ih je pripisala emocionalnom stresu kroz koji je prolazila.

Međutim, kada su se njeni simptomi pogoršali, a temperatura naglo skočila, shvatila je ozbiljnost situacije i hitno je potražila medicinsku pomoć. Testovi krvi i skeniranje grudnog koša otkrili su prisustvo velikih krvnih ugrušaka u njenim plućima, što je predstavljalo ozbiljnu pretnju po njen život.

Foto: shutterstock

Sonja je pretrpela ogromnu tragediju gde joj se tuga akumulirala u bolest

Kasnije je usledila još jedna teška dijagnoza - akutna promijelocitna leukemija (APL), retka i agresivna forma raka krvi. Sonja je podelila svoja osećanja i iskustva, ističući koliko je teško bilo suočiti se sa smrtnom opasnošću, ali i koliko je važno reagovati na simptome na vreme.

- Uvek sam bila optimista i odlučila sam da zabeležim "avanturu" sa leukemijom. Imala sam kontakt sa oko 20 ljudi širom sveta koji su želeli da podele svoje priče i bili su veoma ljubazni prema meni i zahvalili mi se što sam ih zabavljala i što sam im pomogla. Zaista se osećam kao da sada imam misiju kao trener da pomognem ljudima da prebrode traumu leukemije i da mogu da sagledam stvari na nov način. Iako razumem da je APML mogao da mi oduzme život u roku od dve nedelje, ne mislim da sam dozvolila da to stane na put pokušaju da vidim svetlo u tami. Uvek sam bila aktivna osoba, žonglirala sam sa dva ili tri posla i putovala svetom da obučavam klijente. Sve je to prestalo, naravno, i imalo je ogroman uticaj na moj svakodnevni život - rekla je Sonja.

Srećom, Sonja je odmah počela sa intenzivnim tretmanom hemoterapije, što je dovelo do remisije bolesti. Ipak, put ka oporavku nije bio lak, a Sonja je istakla da će joj biti potrebna kontinuirana podrška i dalje lečenje kako bi ostala u remisiji.

Kroz sve teškoće, Sonja je pronašla snagu da svoje iskustvo pretvori u inspiraciju za druge. Odlučila je da svoju priču podeli sa svetom putem svog bloga "Chemo Chameleon", pružajući podršku pacijentima sa rakom krvi širom sveta.

Istakla je važnost održavanja optimizma i borbe protiv svih prepreka, ističući da je svaki dan dragocen i da treba živeti punim plućima, bez odlaganja svojih snova i ciljeva.

BONUS VIDEO: