BILJKA KOJA POMAŽE PRI ČIŠĆENJU ORGANIZMA I JAČANJU IMUNITETA: Tvrde da je bolja i od BELOG LUKA, napravite sok od nje!
IZVOR: M.O. - 26.02.2024 | 13:40
Ova biljka je sve popularnija!
Uskoro stiže sezona sremuša, biljke koja je poznata i kao "divlji luk" ili "medveđi luk". Ova samonikla biljka je bogata vitaminom C, mineralnim solima, etarskim uljima i drugim hranljivim sastojcima. Sremuš je poznat po svojoj moći detoksikacije, a biohemičari tvrde da je čak zdraviji od belog luka. Nemački travar Johan Knickle isticao je njegovu vrednost i tvrdio da bi ljudi bili potpuno zdravi ako bi sremuš uključili u svakodnevnu ishranu.
Blagotvorno dejstvo sremuša
Sremuš ima brojna blagotvorna dejstva na naš organiza, jačanju imuniteta, čišćenju krvnih sudova i podsticanju zdravlja srca. Takođe, koristan je i u tretiranju čira na želucu i gastritisa, kao i u pročišćavanju organizma od toksina.
Foto: youtube/printscreen/Darko Pčelar
Kulinarstvo i sremuš
Osim što je koristan za zdravlje, sremuš se može koristiti u kulinarstvu na različite načine. Može se dodati u salate, supe, čorbe, ili se koristiti kao dodatak raznim jelima. Takođe, može se pripremiti i lekoviti sok od sremuša, koji se može konzumirati samostalno ili dodati u jogurt ili vodu.
Kulinarstvo i sremuš
Osim što je koristan za zdravlje, sremuš se može koristiti u kulinarstvu na različite načine. Može se dodati u salate, supe, čorbe, ili se koristiti kao dodatak raznim jelima. Takođe, može se pripremiti i lekoviti sok od sremuša, koji se može konzumirati samostalno ili dodati u jogurt ili vodu.
Recepti sa sremušem
U kulinarstvu, sremuš se može koristiti na različite načine. Može se dodati u salate, supe, čorbe, ili se koristiti kao dodatak raznim jelima. Takođe, može se pripremiti ukusna salata od seckanog sremuša uz dodatak sirćeta i maslinovog ulja. Takođe, može se kombinovati sa krastavcem i jogurtom za osvežavajuću obrok salatu. Uz malo kreativnosti, sremuš se može koristiti i u pripremi pite ili rižota.
Spremite se da iskoristite blagodeti sremuša tokom proleća i uživate u njegovim zdravstvenim i kulinarskim prednostima.
BONUS VIDEO: