NE ZOVU JE UZALUD MUŠKOM NAMIRNICOM: Povrće koje muškarci treba da jedu pre vođenja ljubavi


IZVOR: Aleksandar Novaković - 03.06.2024 | 18:34


Osim što su zdrave, i osvežavajuće, naročito tokom leta, tikvice su i pravi prirodni afrodizijak za muškarce.

Foto: Sandra Roesch / Westend61 / Profimedia
NE ZOVU JE UZALUD MUŠKOM NAMIRNICOM: Povrće koje muškarci treba da jedu pre vođenja ljubavi

Tikvice su neizostavni deo letnje trpeze zbog svog blagog ukusa i mogućnosti brojnih načina pripreme. Osim što su ukusne, tikvice su i veoma zdrave, pa se preporučuju svima koji žele da vode računa o ishrani i zdravlju.

Dijetalna namirnica sa malo kalorija

Tikvice su dijetalna namirnica jer više od 90 odsto ploda čini voda, a u samo 100 grama nalazi se svega 16 kalorija. Ovo povrće je odlično za probavu zbog prisustva prehrambenih vlakana, pa se preporučuje osobama koje pate od opstipacije.

Izvor vitamina i minerala

Tikvice su bogate vitaminima B i C, kao i kalijumom, koji pozitivno utiču na rad srca i krvni pritisak. Važno je napomenuti da se većina nutrijenata nalazi u kori, te se preporučuje da ih ne gulite pre upotrebe.

Foto: Shutterstock

Savršeno povrće za muškarce

U 100 grama tikvica nalazi se jedan gram prehrambenih vlakana, zbog čega se ovo povrće preporučuje osobama koje pate od opstipacije. Ovo povrće je odlično za probavu jer pomaže da se creva očiste od toksina.

Za zdravlje muškaraca

Mangan u tikvicama može pozitivno uticati na povećanje libida, dok fitonutrijenti u ovom povrću mogu smanjiti simptome povećane prostate kod muškaraca.

Raznovrsni načini pripreme

Tikvice se mogu konzumirati na različite načine: pohovane, grilovane, barene, pržene, marinirane, punjene, čak i sirove u salatama. Izbor je zaista veliki, pa svako može pronaći način pripreme koji mu najviše odgovara.

BONUS VIDEO: