Najslađa dijeta: Mršavite uz zdrave obroke i porciju sladoleda svakog dana
IZVOR: novosti.rs - 16.07.2019 | 00:11
Dijeta tokom leta lakše se podnosi uz jednu porciju sladoleda dnevno. Sve dok su glavni obroci ograničeni i sastoje se iz zdravih namirnica, ova poslastica neće poremetiti gubitak kilograma. Dobro izbalansiran jelovnik će omogućiti da se kalorijski unos drži pod kontrolom.
Kada ste na sladoled dijeti, savet je da jedete različite hranljive namirnice koje su bogate vlaknima, zajedno sa voćem, povrćem i dnevnom porcijom sladoleda. Možete da jedete sladolede različitih vrsta, mada je najbolje držati se provereno zdravijih, domaćih sladoleda kod kojih možete i da kontrolišete količinu kalorija kad ih pravite. Preporučuje se da jedete niskomasni sladoled koji ima 125 ili manje kalorija po obroku, odnosno u jednoj činiji.
Žene na dijeti mogu da pojedu jednu činijicu sladoleda dnevno, a muškarcima je dozvoljena jedna i po činijica.
PRVI DAN
Doručak: Šolja žitnih pahuljica prelivenih sa kašičicom šećera, šolja borovnica i šolja niskomasnog mleka
Ručak: Sendvič sa dve kriške integralnog hleba, parčetom zelene salate i 75 g tunjevine. Po želji dodajte i kolutove paradajza i kao začin mrvljeni bosiljak. Jedna činijica sladoleda
Foto: pixabay.com
Večera: Parče pice bez šunke, sa sirom i mešana salata
DRUGI DAN
Doručak: 75 g mladog sira, dva tosta od integralnog hleba, pomorandža
Ručak: Grilovane pileće grudi (150 g), parče integralnog hleba, velika salata od sezonskog povrća. Činijica sladoleda
Večera: 200 g šampinjona pečenih na teflonu, 25 g šunke, šolja parenog mešanog povrća (karfiol, šargarepa, mlade boranije, grašak), paradajz salata
TREĆI DAN
Doručak: Kuvano jaje, dve kriške tonus hleba i polovina banane srednje veličine
Foto: pixabay.com
Ručak: Pola šolje tune, pola šolje švapskog sira ili pola šolje sardine sa dve kriške integralnog hleba. Činijica sladoleda
Večera: 150 g kefira, dve šolje zelenog povrća (grilovano, dinstano, kuvano, pareno), šolja celera, pola banane
ČETVRTI DAN
Doručak: Kriška nemasnog sira, četiri slana krekera i grejpfrut
Ručak: Kuvano jaje i dve kriške niskokaloričnog hleba po izboru (tonus, integralni, ražani, hleb od heljde). Jedna činijica sladoleda
Foto: pixabay.com
Večera: Pola šolje tunjevine ili niskomasnog sira ili švapskog sira ili sardine, dve kriške niskokaloričnog hleba, šolja celera, šolja karfiola (ili drugog zelenog povrća), jabuka
PETI DAN
Doručak: Grejpfrut, dve kriške integralnog hleba i dve kašike putera od kikirikija
Ručak: Pola šolje tunjevine ili pola šolje posnog sira ili pola šolje sardine sa dve tanke kriške hleba. Jedna činijica sladoleda
Foto: Photo by Alisha Mishra from Pexels
Večera: 150 g nemasnog mesa po izboru sa malo začina, šoljica zelenog povrća (blitva, tkvice, spanać) koje je spremljeno na pari, šolja cvekle ili šargarepe, mala jabuka ili kruška.