Ko bi rekao?! U kori pomorandže i mandarine ima više VITAMINA C nego u plodu, evo kako da ih konzumirate


IZVOR: novosti.rs - 10.12.2019 | 05:15


Sezona virusa je tek počela, a da bi vas poštedela, važno je da jačate imunitet, u čemu je neprikosnoven vitamin C.

Foto: pixabay.com

Napravite sami svoju dnevnu dozu. Uzmite agrume - limun, pomorandžu, grejp, mandarinu ili limetu, pa kada ih pojedete, dobro operite koru i iseckajte je. Poređajte je na čistu pamučnu tkaninu i ostavite nekoliko dana na sobnoj temperaturi dok ne postane suva. Zatim je ubacite u blender i izmiksajte u prah, preručite u posudu sa poklopcem i držite je na suvom i hladnom mestu.

Konzumirajte bar jednu kašičicu praha dnevno, tako što ćete ga sipati u supu, salatu, sok, desert... Jer, kora agruma sadrži vrlo visoke doze vitamina C i bogata je enzimima i fitonutrijentima, a ukus je vrlo prijatan.