Ne bacajte vodu u kojoj ste kuvali testeninu: Evo zašto je zovu "ZLATNA TEČNOST"! Ovo su super fore


IZVOR: Republika - 14.09.2020 | 22:15


Verovatno i vi spadate u armiju domaćica koje, nakon što skuvaju špagete u slanoj vodi, tu tečnost bacaju u sudoperu...

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Nemojte to više da činite!

Veliki majstori kulinarstva ističu da je to greška i otkrivaju da se "zlatna tečnost", kako je nazivaju, može iskoristiti i za sosove.

Voda iz špageta ili drugih testenina zgusnuće sos, pa neće biti potrebno da dodajete druge sastojke za zgušnjavanje. Osim toga, imaće i poseban ukus.

Kuvari takođe tvrde da testeninu nikad ne bi trebalo da kuvate u previše vode, već u tačno onoliko koliko je potrebno da prekrije količinu testenine koju kuvate.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Ako vas je strah da će se zbog toga slepiti, kažu da se to neće dogoditi ako je nekoliko puta promešate tokom prva dva minuta kuvanja.

Upravo zbog manje količine vode u njoj će ostati savršena količina skroba iz testenine i upravo će to dati poseban ukus vašem sosu.

Ovu tečnost možete da iskoritite i za pripremu različitih čorbi i variva, ali i za zalivanje cveća, jer je puna dragocenih sastojaka.