RECEPTI ZA REGULISANJE ŠEĆERA: Ruske tajne lečenja dijabetesa
IZVOR: - 06.11.2017 | 05:15
Medicina u Rusiji bogata je prirodnim receptima za lečenje dijabetesa, ali nema tog lekara koji će dozvoliti obolelom da se odrekne zvanične terapije.
Dijabetes je poznat kao tihi ubica modernog doba jer najčešće ne pokazuje nikakve simptome, a od njega oboleva sve više ljudi u svetu. To je hronično oboljenje koje se ispoljava povišenjem nivoa šećera u krvi usled poremećaja lučenja insulina. S njim se može normalno živeti, pod uslovom da se pacijent strogo pridržava terapije.
Ruska medicina bogata je prirodnim receptima za lečenje dijabetesa, ali nema tog ruskog lekara koji će dozvoliti obolelom da se odrekne zvanične terapije. Ovi recepti primenjuju se pored lekova i pomažu pacijentima da budu zdraviji i da olakšaju tegobe koje se kod dijabetesa javljaju.
Magična limunova kora
Zato i Valentina Ivanovna Zubolenko, ruski endokrinolog, savetuje strogo pridržavanje propisane terapije i otkriva recepte koje paralelno sa terapijom treba uneti u svakodnevnu ishranu. Među njima je i recept čuvene isceliteljke Ljudmile Kim. On se smatra infuzijom koja znatno snižava nivo šećera u krvi.
- Da biste ga napravili, potrebno je: 100 grama kore limuna (za toliku količinu kore treba kupiti jedan kilogram limuna), 300 grama korena peršuna (ako ne korena, onda lišća, ali koren će biti efikasniji) i 300 grama belog luka. Beli luk sadrži selen, koji je veoma dobar za jetru. Peršun je takođe veoma dobar alat za jetru, ali i za pankreas i bubrege. Limun je svrsishodan kao izvor vitamina C - objašnjava doktorka Zubolenko.
Za pripremu ove infuzije isecite koru limuna tako da dobijete oko 100 grama. Onda to sipajte zajedno sa belim lukom i korenom peršuna kroz mašinu za mlevenje mesa. Držite u tegli, na tamnom mestu, da odstoji. Nakon toga, pijte jednu kašičicu pola sata pre obroka, tri puta dnevno.
Formula s hrastovim žirom
Stimulisati pankreas da proizvodi insulin jedan je od bitnih uslova za dobrobit pacijenata sa dijabetesom. U tome umnogome pomaže sledeća tinktura. Prvo 300 mililitara votke sipajte u 50 grama gnjecavog usitnjenog luka. Smeša se drži u mraku pet dana, filtrirana. Onda se 300 mililitara votke sipa u 50 grama lomljenih listova oraha. Smeša se čuva u mraku nedelju dana, filtrirana.
Zatim se uzme 150 mililitara prve smeše i 60 mililitara druge. Pije se jedna kašika, dva puta dnevno, 20 minuta pre doručka i pre spavanja.
Kako navodi ruski portal Ayzdorov.ru, čuveno je i lečenje dijabetesa hrastovim žirom. Najvrednija komponenta hrastovog žira je tanin. Ova supstanca jača kardiovaskularni sistem, ali i imuni sistem. Dobar kvalitet hrasta je veoma dragocen za pacijente sa dijabetesom, kao i za borbu protiv bolesti. Za upotrebu u svrhe lečenja, žir mora biti prikupljen u čistom prostoru. Ovo je najbolje uraditi u suvom vremenu, dok ne padne sneg. Žir se oljušti i srž se osuši u vreloj peći na niskoj temperaturi. Posle sušenja, treba ga smrviti u prah.
Žir u prahu uzima se na prazan stomak, i to jedna kašičica pre doručka, ručka i pre večere. Pre upotrebe treba se konsultovati sa lekarom.
Kako da prepoznate dijabetes
- PRETERANA ŽEĐ Učestalo mokrenje i preterana žeđ prvi su simptomi šećerne bolesti. To se događa kao posledica viška šećera koji se nakuplja u krvi i ukoliko bubrezi ne mogu da apsorbuju glukozu, dolazi do dehidracije.
- GLAD Preterana potreba za hranom je još jedan od znakova dijabetesa. Kada nivo šećera opada, mi osećamo glad i potrebu za glukozom kao izvorom energije.
- UMOR Isto kao i kod preterane potrebe za hranom, dehidracija i nedostatak šećera u organizmu može da dovede do manjka energije, usled čega ćete osećati konstantan premor.
- GUBITAK KILOGRAMA Kada gubite šećer kroz često mokrenje, možete da izgubite i kalorije.
- ZAMAGLJEN VID Visok nivo šećera u krvi povlači tečnost iz tkiva, uključujući i oči. Ukoliko se ne leči, dijabetes može izazvati trajno oštećenje vida.
- ČESTE INFEKCIJE Infekcije su češće ukoliko imate dijabetes. Kod žena su najčešće vaginalne infekcije.
- TRNCI U RUKAMA I NOGAMA Višak šećera u krvi može dovesti do oštećenja živaca. Ukoliko osećate trnce i gubitak osećaja u rukama i nogama, vreme je da se javite lekaru.
- OSETLJIVE DESNI Dijabetes može da oslabi sposobnost za borbu protiv bakterija, čime je povećan rizik od infekcije desni. Može doći do upale desni praćene i gnojem.
- PROBLEMI SA KOŽOM Svrab, suva koža ili slaba cirkulacija mogu biti znak dijabetesa. Tamnija koža na području vrata ili pazuha može biti znak otpornosti tela na insulin i visok nivo šećera u krvi.
Pripremite lekove lako i brzo uz malo novca
Recept sa renom
Sastojci:
Foto: pixabay.com
- koren rena dužine oko 20 cm i debljine oko 2 cm
- 9 čenova belog luka
- sveže kvalitetno pivo i jedna flaša ili tegla zapremine litar, u kojoj ćete čuvati lek
Priprema:
Koren rena temeljno oprati, ali ne ljuštiti. Sitno iseckati i staviti u teglu. Oljuštiti i oprati čenove belog luka. Iseckati i staviti u teglu. Smesu zaliti svežim pivom (do suženja na flaši), poklopiti ili pokriti nečim i ostaviti na tamnom mestu 10 dana. Posle 10 dana, procediti i uzimati prva dva dana po kašičicu dva, tri puta dnevno, a svih ostalih dana po jednu supenu kašiku tri puta dnevno, pre jela.
Ruski lekari veruju da ova mešavina može "oboriti" visok šećer u roku od mesec dana i održavati ga pod kontrolom.
Foto: pixabay.com
Recept sa ovasom
Sastojci:
- 50 g zrna ovasa
- 500 ml vode
Priprema:
Zalijte ovas sa prokuvanom i ohlađenom vodom. Smesu stavite na tihu vatru, dovedite do ključanja i kuvajte 10-15 minuta. Skinite sa vatre, poklopite i ostavite da odstoji sat vremena. Uzimati tri, četiri puta dnevno po pola čaše pre jela, a da bi se šećer stabilizovao, potrebno je piti napitak od ovasa od dve do tri nedelje.
Recept sa jajetom
Sastojci:
- jaje
- limun
Priprema:
Ovaj recept je najjednostavniji, ali i najzdraviji - umutite jaje, pa u njega iscedite sok od limuna. Smesu dobro promešajte i uzimajte svako jutro na prazan stomak. Ovaj napitak se pije najmanje dve nedelje.
Recept sa cimetom
Sastojci:
- med
- cimet
- voda
Priprema:
Uzmite ovaj uobičajeni začin. Pripremite infuziju na bazi meda i cimeta u odnosu 2:1. Da biste započeli, stavite cimet u vodu i kuvajte pola sata. Kada se smeša blago ohladi, dodajte med. Nakon toga stavite smešu na hladno mesto oko tri sata. Dobijenu infuziju podelite na dva dela. Jedan deo pijte 30 minuta pre doručka, a drugi deo pre spavanja. Tako pijte najduže sedam dana.