PRSTE DA POLIŽEŠ: Punjene jabuke su DEZERT, koji ćete stalno praviti!


IZVOR: Republika - 05.02.2021 | 15:53


Oduševićete se!

Foto: Photo by Helena Lopes on Unsplash

Foto Ilustracija

Jabuke su najpopularnije voće u Srbiji, često najjeftinije i, definitivno, najzdravije.

Potrebno je:

6 jabuka
1/4 šolje smeđeg šećera
1/4 šolje iseckanih oraha
kašika suvih brusnica
kašičica kore limuna
kašičica cimeta
1/4 kašičice muskatnog oraščića
2 kašike putera
1/4 čaše soka od pomorandže

 
$bp("Brid_12540017", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"226"});

Odsecite opranim jabukama gonji deo i sačuvajte ga, a “telo” izdubite. Pomešajte šećer, orahe, brusnice, limunovu koru, cimet i oraščić. Stavite petinu kašičice ove mešavine u svaku jabuku, preko nje malo putera i njihov gornji deo.

Prelijte jabuke (poređane u dublju šerpu) sokom od pomorandže i 1/4 šolje vode. Poklopite ih i kuvajte na visokoj temperaturi, oko tri sata.