TRIK ISKUSNE DOMAĆICE: Kako da ulje ne prska tokom prženja
IZVOR: N.J. - 05.11.2022 | 12:00
Sipajte samo jedan sastojak u posudu za spremanje jela i nećete imati problema sa prskanjem ulja na sve strane.
Pržena hrana definitivno nije zdrava, ali ko može da odoli masnom pomfritu ili mesu? Retko ko. I sve je to ukusno i lepo dok se jede, ali kad završite sa obrokom i vratite se u kuhinju da istu očistite, tamo vas čeka - haos! Ili je malo reći haos. Ulja i tanjira na sve strane! Ne možemo da vam nabavimo čarobni štapić kako da se sudovi sami oprali (osim ako nemate mašnu za sudove), ali možemo da otkrijemo jedan trik kako da mast ili ulje ne prskaju svuda po kuhinji.
Postoji jedan sastojak koji vam je na dohvat ruke zahvaljujući kom ulje neće biti svuda van tiganja.
Foto: pixabay.com
So
Mnogo je trikova koji uključuju so, te evo ga još jedan. Veoma je jednostavno. Sve što bi trebalo da uradite je da u tiganj (pre nego što sipate ulje), dodate prstohvat soli, a kada se zagrejete tek se onda dodaje ulje ili mast. Ali budite oprezni, u tiganju već ima soli, tako da nemojte previše naknadno dodavati soli u hranu. Mnogo je važno da znate i kada bi hranu trebalo posliti, jer, neka se soli pre spremanja, a neka nakon. Na primer, testenina se soli tako što dodate so u vodu. Slično testenini, na taj način bi trebalo tretirati i pirinač. Još jedan savet odnosi se i na meso. Smatra se ako meso poslite ranije, mnogo bolje će upiti sve začine.
Namirnice moraju biti suve
Takođe, kada spremate neko jelo važno je da namirnice koje ubacujete u tiganj ne budu vlažne već suve, te sledeći put obrartite pažnju i na to. Stavljate ih sa što manje visine u tiganj, i potrudite se da bude što dublji.
BONUS VIDEO: