KAKO DA SLAVSKI KOLAČI I TORTE OSTANU DUŽE SVEŽI: Saveti zlata vredni za sve domaćice
IZVOR: N.J. - 19.11.2022 | 17:00
Uz pomoć ovih sjajnih trikova kolači će biti sveži i nakon slave.
Sezona slava je već u toku, a tu su nam uskoro i praznici, zato je ovo doba godine baš prepoznatljivo i omiljeno mnogim sladokuscima. Svaka domaćica želi da joj kolači ispadnu najlepši mogući, a uz ove sjajne trikove tako će i biti. Ako ste od onih koji imaju veliki broj gostiju, onda sigurno neki deo kolača pravite i ranije. Pomoću nekoliko saveta sačuvaćete kolačima rok trajanja.
Ako pravite hrskave kolače
Da bi takvi kolači zadržali svoju hrskavost, onda bi trebalo da ih čuvate u hermetički zatvorenoj posudi. U istu ih stavljate tek nakon što se potpuno ohlade, i onda ih zatvorite i odložite.
Foto: pixabay.com
Kolači od lisnatog testa
Ako pravite kolače od ovakvog ili nekog sličnog testa, pre nego što ih stavite u zamrzivač odložite ih na pola sata u frižider.
Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/Aurora recepti
Suve i sitne kolače nikada ne stavljajte zajedno sa kremastim
Sitne kolače nikada ne držite zajedno u posudi sa kremastim kolačima jer će izgubiti na svojoj teksturi i izgledu. Višak suvih kolača možete da držite u zamrzivaču do 6 meseci, a pre korišćenja ih izvadite i ostavite na sobnoj temperaturu jedno sat vremena.
Kuflof, mafine i čupavce možete čuvati u frižideru 2 - 3 meseca, bitno je samo da ih umotate u foliju i tek onda stavite u posudu. Kolače koje sadrže krem preporuka je da se u roku od tri dana pojedu jer ne bi trebalo da se više od navedenih dana čuvaju u frižideru.
Kako da zamrznete tortu?
Prvo isečete veliki deo i stavite ga na tačnu, a kad se stegne u zamrzivaču nakon jedno sat do dva, onda prebacite u veliku posudu koja je hermetički zatvorena. Najbolje je da je iskoristite u roku od 30 dana.