NIKADA VIŠE NEĆETE STAVITI MLEKO ILI VODU: Jedan sastojak daje palačinkama MEKOĆU, ovo retko ko zna!


IZVOR: N.J. - 13.02.2023 | 16:03


Ovako se prave savršene palačinke!

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/ Gözde Yemek Tarifleri
NIKADA VIŠE NEĆETE STAVITI MLEKO ILI VODU: Jedan sastojak daje palačinkama MEKOĆU, ovo retko ko zna!

Palačinke su omiljena poslastica svakoj drugoj osobi. Jednostavno se prave, a filovanje može biti po izboru stoga je negde i logično što se svi odlučuju za ovaj slatkiš kada imaju iznenadne goste. Bilo da ih pravite kao slane ili pohovane, ili pak u slatkoj verziji uz sledeći recept nećete uopšte pogrešiti.

Pogledaj recept koji od palačinaka pravi magiju ukusa:

Tri šolje brašna

2, 5 čaše kisele vode

Jedna kašika šećera

Malo soli

Jedna polovina kesice praška za pecivo

Jedan vanilin šećer

Ulje

Ovo su sastojci koje morate obezbediti da bi palačinke bile mekane. POGLEDAJ GALERIJU

Priprema:

Pomešati brašno sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i na vrh noža soli, pa mutiti mikserom dok se ne dobije ređa kaša.

Dodati jednu kašiku ulja i još malo promešati.

Za pečenje palačinki najpogodniji je tiganj sa teflonskim dnom. U tiganj sipati nekoliko kapi ulja, pa kada se dobro zagreje, sipati oko pola kutlače tečne smese, taman toliko da pokrije dno tiganja.

Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnuti je na drugu stranu. Pre pečenja svake palačinke dodati u tiganj nekoliko kapi ulja, piše "Novi".

BONUS VIDEO: