UŽASNO! Pogledajte kako izgleda koža medicinske sestre koja je 20 godina koristila BOTOKS (FOTO/VIDEO)


IZVOR: N.J. - 06.04.2023 | 19:30


Pogledajte šta se dešava sa vašim licem ako na duže vreme prestanete sa botoksom.

Foto: Printscreen/ Instagram/ nursebblay
UŽASNO! Pogledajte kako izgleda koža medicinske sestre koja je 20 godina koristila BOTOKS (FOTO/VIDEO)

Plastične operacije su sve zastupljenije, a mnogi ih vide kao rešenje za određene probleme kako zdravstvene tako i estetske. Ne zaostajemo ni kada je reč o tretmanima lica, botoksu, hijaluronu i slično. Žena koja je dugo koristila botoks je zapravo i medicinska sestra Brenda Blej, i to je radila poslednjih 20 godina.

Botoks je pročišćeni protein koji proizvode bakterije clostridium botulinum i koristi se za ublažavanje bora. Poznat je i pod svojim nazivom "Botulinum toksin" - to je kozmetička injekcija koja privremeno opušta mišiće lica, koristeći toksin nazvan onobotulinumtoxinA, objašnjava klinika Majo.

Foto: Printscreen/ Instagram/ nursebblay

Brenda se snima za Instagram profil

Medicinska sestra je pitala sve korisnike na svom Instagram nalogu:

- Jeste li se ikada zapitali kako izgleda osoba koja je nakon 20 godina korišćenja botoksa prestala sa tim? Prestala sam da ga koristim u oktobru tako da je gotovo nestao, ali primetila sam da ne mogu da pokrenem mišiće - jer ih nisam koristila tako dugo. Dakle, sada zapravo obnavljam svoje mišiće - objasnila je ona.

Njoj se sada pokretnost mišića polako vraća, ali nije ni blizu kako bi trebalo da bude.

Atrofija mišića

Atrofija mišića može biti uzrokovana injekcijama botoksa. Može se i definisati kao smanjenje veličine i gubitak mišićnog tkiva. Dermatolog Patrisija Veksla objasnila je da mišići mogu atrofirati zbog "nedostatka upotrebe" ako se botoks koristi dosledno bez ikakvih pauza, prenosi "Njujork Post".

BONUS VIDEO: