MASNE TIGANJE NIKAKO NEMOJTE PRATI VRELOM VODOM: Razlog je ŠOKANTAN, domaćice ovo moraju znati!


IZVOR: N.J. - 22.09.2023 | 16:00


Ne perite masne sudove vrelom vodom jer će vam to uništiti odvode.

Foto: Pixabay
MASNE TIGANJE NIKAKO NEMOJTE PRATI VRELOM VODOM: Razlog je ŠOKANTAN, domaćice ovo moraju znati!

Čišćenje odvoda je zasigurno nešto što ne želite da doživite. Da biste izbegli mučno saniranje štete, znate kako se kaže "bolje sprečiti nego lečiti". Vodite računa o svojim odvodima prvenstveno tako što nećete sipati masnoću u njih, a potom i na druge načine. Redovno koristite moćnu i dobro poznatu kombinaciju sode bikrbone i sirćeta koja čisti odvode i uklanja neprijatne mirise.

Takođe, potrebno je da vodite računa i o načinu čišćenja masnih posuda, poput tiganja i drugog posuđa. Mnogi misle da ako isto potope u vrelu vodu, ili peru direktno u sudoperi vrelom vodom da će to očistiti tiganj. Verovatno hoće, ali potencijalna šteta mogla bi biti vidljiva.

Foto: Shutterstock

Masno posuđe

Kombinacija masnoće i vrele vode može uništiti odvode, piše "Lifesavvy". Najbolje je da salvetom pokupite višak pre nego što samu masnu posudu stavite u sudoperu.

Sa druge strane, hladna voda pretvoriće masnoću u čvrsto stanje zbog čega će biti možda malo lakše da je očistite. Kada ti komadići masti koji su se stegli odu u odvod, gravitacija i voda odradiće svoj posao i ona će sa lakoćom proći kroz cevi.

Zato, bolje je koristiti hladnu vodu za pranje sudova, prenosi "Krstarica".

BONUS VIDEO: