RECEPT ZA KESTEN PIRE: Najpopularniji JESENJI slatkiš sada sa OVIM dodacima je prava fantazija ukusa!
IZVOR: M.O. - 23.10.2023 | 17:30
Spoj ruma, vanile i čokolade.
Jesen je definitivno poznata po kestenu i bunedvi, pa samim tim je i kesten pire važi za trenutno broj jedan hranu.
Kesten je predivnog ukusa i mirisa, a postoje raznorazne pripreme, poput pečenja, kuvanja...
Ovo je recept za neprevaziđeni kesten pire, sa čokoladom!
Foto: youtube/printscreen/ Easy & Tasty Homemade Recipes - Retete Gustoase
Sastojci:
- Jedan kg kestena,
- 500 ml mleka,
- dva vanilin šećera,
- 20 g šećera,
- 25 ml ruma,
- 150 ml vode,
- 40 g kakao praha,
- 70 g crne čokolade.
Priprema:
Kesten zasecite po sredini, da se malo otvori, pa stavite u šerpu i kuvajte dok ne krene da ključa, pa ostavite na šporetu još 20 minuta. Očistite, pa dobro izblendirajte. U drugu šerpu sipajte mleko, vanilin šećer, šećer i rum. Kada krene da ključa, ostavite tečnost još 5 minuta, pa sipajte preko kestenja. Dobro izmešajte i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Prebacite u blender i lepo izblendirajte. Pomešajte vodu i kakao i kuvajte dok ne krene da vri, a onda dodajte čokoladu i kuvajte dok se ne istopi. Pomešajte sa kesten pireom i lepo sjedinite. Ohladite u frižideru.