OVAKO PEKARSKI KROMPIR NEĆE BITI BLJUTAV I BEZUKUSAN: Domaćice dodajte ovaj začin i rešile ste problem ZAUVEK
IZVOR: Nevena Jakovljević - 01.03.2024 | 18:20
Ovako spremljen krompir je odlična zamena za čips.
Krompir je jedna od najomiljenijih namirnica širom sveta. Međutim, često se susrećemo sa izazovom kako pripremiti krompir da bude hrskav, a da pritom ne upotrebljavamo velike količine ulja. Postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da postignete željenu hrskavost krompira, a da pritom smanjite unos masnoća. Trik uključuje sušenje krompira pre pečenja, ali i korišćenje palente zbog kog će ovo povrće biti posebno dobrog ukusa. Takođe, važna je i prava kombinacija začina.
Prema ovom receptu je potrebno oko kilogram krompira, ali naravno, prilagodite to svojim potrebama.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 3 pune kašike palente
- crvena paprika, suvi začin i biber
- 2 kašike ulja
Foto: Izvor: YouTube/ Spice Bangla
Priprema:
U pleh stavite papir za pečenje. Potom sečete krompir, ali na deblje komade, ne tanko. Krompir prebacite na krpu i osušite krpom podjednako sa svih strana, važno je da krompir ne bude mokar. Potom, krompir prebacite u neku veću posudu. Ključni trik je sušenje krompira, jer kada ovo povrće nije mokro od pranja, onda će se mnogo bolje ispeći u rerni. Potom, preko krompira stavite začine po želji, odnosno najbolja kombinacija začina je ona koja je gore navedena u receptu. Tek posle začina pospite krompir palentom. Takođe, palenta će učiniti da krompir bude hrskav.
Rukama promešajte krompir, a onda dodajte malo ulja. Prebacite ga u pleh na papir za pečenje, a onda ga rukama dodatno rasporedite. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta na 250 stepeni.
Prijatno!